Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Φ.Σ.ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΧΑΪΑΣ ΜΕ ΣΥΡΙΖΑ


Στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Βουλή συναντήθηκε αντιπροσωπεία των δύο συλλόγων με τον τομεάρχη του κόμματος κ. Ανδρέα Ξανθό (ιατρός στο επάγγελμα) και τους βουλευτές κ.Ειρήνη Αγαθοπούλου, κ. Μαρία Διακάκη και κ.Κωστή Δερμιτζάκη. 

Εκ μέρους των δύο Συλλόγων εκτός των Προέδρων τους, ήταν παρόντες ο Γραμματέας του Φ.Σ.Α. κ. Ηλίας Γιαννόγλου, ο Αντιπρόεδρος κ. Γιάννης Δαγρές, ο ταμίας κ. Κώστας Μανωλόπουλος και τα μέλη του Δ.Σ. κ. Αμαλία Δραγανίγου και κ. Στέλιος Καλογερόπουλος.

Συζητήθηκαν όλα τα προβλήματα του κλάδου και ζητήθηκε από τον τομεάρχη να τοποθετηθεί σ’ αυτά, σύμφωνα με το πρόγραμμα του κόμματος και την υλοποίησή του εάν κυβερνήσει την Χώρα στις επόμενες εκλογές, όταν αυτές διεξαχθούν.



Σας παραθέτουμε απλά την τοποθέτηση του κυρίου Ξανθού χωρίς να αναφερθούμε στα προβλήματα του κλάδου και την ομόφωνη ανάλυσή τους εκ μέρους μας.

Μ.Υ.ΣΥ.ΦΑ. :
Πλήρης ταύτιση των θέσεων του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. με τις δικές μας. Τα Μ.Υ.ΣΥ.ΦΑ. είναι φάρμακα, και το σωστό είναι να αναφέρονται ως «μη αποζημιούμενα» και όχι ως «μη συνταγογραφούμενα». Θα πρέπει να έχουν σταθερή λιανική τιμή, να κοστολογούνται από το Υπουργείο Υγείας και να υπάρχουν στην διατίμηση όπως όλα τα υπόλοιπα φάρμακα. Η διάθεσή τους από τα φαρμακεία και μόνο είναι αυτονόητη και η τρόικα θα πρέπει να πάψει να ζητά την εφαρμογή τακτικών που εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα. Τα φάρμακα αυτά θα πρέπει να επιστρέψουν στην συνταγογράφηση όπως ήταν πριν μετατραπούν σε Μ.Υ.ΣΥ.ΦΑ.

ΩΡΑΡΙΟ:
Θα καταργηθεί ο νόμος Λοβέρδου και θα αρθεί η αρμοδιότητα των Δήμων να εφαρμόζουν ωράριο ... αλλά καρτ. Είναι δεδομένη η θέση του κόμματος υπέρ ενός ενιαίο ωραρίου διαμορφωμένο ανάλογα με τις ανάγκες των τοπικών Συλλόγων. Η συνεννόηση και η συνεργασία της Περιφέρειας με τους Συλλόγους θα αντικαταστήσει τον Νόμο Λοβέρδου και τους Δήμους.

ΧΟΝΔΡΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΡΔΟΣ ΣΕ ... ΕΟΠΥΥ:
Είναι αντίθετος με την διαδικασία είσπραξης από τον ΕΟΠΥΥ του χονδρεμπορικού κέρδους στις περιπτώσεις που οι φαρμακευτικές εταιρείες προμηθεύουν κατευθείαν τα φαρμακεία με φάρμακα τους. Συνεπώς όλη αυτή η διαδικασία είτε εφαρμοστεί, είτε ακυρωθεί εν τη πράξει δεν θα προχωρήσει. Άλλωστε ο κίνδυνος για αύξηση των ελλείψεων των φαρμάκων ένεκα των παράλληλων εξαγωγών, είναι περισσότερο από ορατός , αν η σημερινή υπουργική απόφαση δεν καταργηθεί. 

ΧΡΕΗ ΚΑΙ ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΣ:
Θεωρείται αυτονόητο ότι τα χρέη του ΕΟΠΥΥ θα έπρεπε ήδη να έχουν συμψηφιστεί με τις υποχρεώσεις των φαρμακοποιών και των άλλων παρόχων υγείας προς το κράτος. 

ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ ΣΤΙΣ 31/12/14:
Το άρθρο του νομοσχεδίου που θα κατατεθεί στην Βουλή και θα έχει ενσωματώσει αυτή την υποχρέωση για τα φαρμακεία θα καταψηφιστεί από το κόμμα.

ΕΛΤΑ:
Η διανομή μέσω των ΕΛΤΑ των φαρμάκων των ασφαλισμένων δεν βρίσκει σύμφωνο τον ΣΥΡΙΖΑ και γι’ αυτό δεν πρόκειται να συναινέσει σε μιά τέτοια τακτική. Η επικινδυνότητα της μεταφοράς φαρμάκων μέσω ταχυδρόμων, όπως επίσης και η πιθανολογούμενη συμφωνία με κάποια συγκεκριμένα φαρμακεία δεν επιτρέπει να γίνει αποδεκτός αυτός ο τρόπος μεταφοράς τους. Επίσης μας ενημέρωσαν ότι πριν την συνάντησή μας είχαν πάει στον ΕΟΦ, ο πρόεδρος του οποίου τους ... καθησύχασε γι’ αυτό το θέμα λέγοντας ότι δεν είναι κάτι σημαντικό και τους πληροφόρησε ότι η ιδέα αυτή των ΕΛΤΑ προέκυψε από κάποιους συνδικαλιστές τους που ήθελαν να αυξήσουν τα έσοδα του οργανισμού...

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ.Ξανθός, έθεσε από μόνος του θέμα, πώς η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα διορθώσει τις αδικίες ως προς τα ποσοστά συμμετοχής 0% και 10% άμεσα. Για το ζήτημα της τιμής αναφοράς, απάντησε ότι «…και αυτή η αδικία είναι αναγκαίο να διορθωθεί, αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει άμεσα γιατί θα πρέπει να υπάρξει συνεννόηση με το οικονομικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ.»




                      ΓΙΑ ΤΑ Δ.Σ. ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ & ΑΧΑΪΑΣ 

                          ΟΙ  ΠΡΟΕΔΡΟΙ                                                           ΟΙ  ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ
                

                          Φ.Σ. ΑΤΤΙΚΗΣ                                                               Φ.Σ. ΑΤΤΙΚΗΣ
                Κωνσταντίνος Λουράντος                                              Ηλίας Γιαννόγλου 

                           Φ.Σ. ΑΧΑΪΑΣ                                                                Φ.Σ. ΑΧΑΪΑΣ 
                Ανδρέας Σοφιανόπουλος                                               Ευθύμιος Καμίτσος