Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

ΜΗΝΥΜΑ Κ. ΛΟΥΡΑΝΤΟΥ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥΣ

Συνάδελφοι, 

Δεν έχω τον χρόνο να σας απαντήσω στα χιλιάδες μηνύματα στήριξης...
Θα ήθελα να σας σφίξω το χέρι .... και να σας πω πόσο με κάνετε περήφανο!
Σας αισθάνομαι όμως δίπλα μου σε κάθε βήμα σε κάθε ανάσα μου!

Για όλα αυτά που κάνετε... δεν αρκεί ένα ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ...
Δεν έχω όμως τίποτα άλλο να σας δώσω....

Ξημέρωσε μια νέα δύσκολη ημέρα.


Πιστεύω ότι ελάχιστα κοιμηθήκατε όπως και εγώ.


Στο μυαλό μου στριφογυρίζουν τα χθεσινά γεγονότα: Οι αποκαλύψεις του Υπουργού Υγείας για τα άρθρα του νομοσχεδίου και ο ωμός εκβιασμός του, η επίθεση εναντίον μου και εναντίον του κλάδου από τον νέο «Κώνστα» δημοσιογράφο Τάκη Χατζή ο οποίος μάλιστα δήλωσε ότι είναι προκατειλημμένος απέναντι στην «συντεχνία των Φαρμακοποιών», τα όσα ακολούθησαν στο διάλειμμα της εκπομπής του ΣΚΑΙ, και η έμμεση "δήλωση" του κου Μουρούτη (πρωθυπουργικό περιβάλλον ο κύριος!), η οποία ξεκινάει απο το ότι ....την Δευτέρα που θα έχουν ψηφιστεί τα μέτρα όλα θα έχουν αλλάξει και που καταλήγει στο «Καληνύχτα σας κύριε Λουράντε»!



Δεν θα ασχοληθώ με τον κο Πιτσιλίδη που συμπεριφέρεται για ακόμα μία φορά και εκ του ασφαλούς ως παντογνώστης (αφού δεν έχει τίποτα να χάσει) και που κατά καιρούς λειτουργεί ως φερέφωνο της Κυβέρνησης, ούτε και με τα άλλοτε απειλητικά και άλλοτε παρακλητικά sms από το Κυβερνητικό περιβάλλον, τα οποία κρατώ για να σας τα παρουσιάσω μετά την λήξη της κινητοποίησης.

Θα ασχοληθώ με αυτά που ζήσαμε και που πρόκειται να ζήσουμε...
Χθες λοιπόν ο κος Σπυρίδων Άδωνις Γεωργιάδης (αυτό είναι το πλήρες όνομά του) μας αποκάλυψε ότι:

Η μείωση του ποσοστού κέρδους θα ... συζητηθεί μετά τις εκλογές και μάλιστα ότι αυτό είναι τεράστια επιτυχία, διότι αν εφαρμοζόταν τώρα θα δρούσε ... αναδρομικά κρατώντας την διαφορά του ποσοστού από τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους!!! Με άλλα λόγια ... «εκεί που μας χρωστάγανε μας πήραν και το βόδι»!

Τα φαρμακεία η τρόικα θέλει να τα βάλει στα super markets ώστε ... να μην μπορούν οι φαρμακοποιοί να κάνουν απεργίες! Αυτό που δεν είπε είναι ότι το επόμενο βήμα θα είναι και οι ατομικές συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ με αυτά τα φαρμακεία και οι εκπτώσεις μέσω αυτών προς το ταμείο.

• Δεν απάντησε στο ερώτημα σχετικά με τις πολλαπλές άδειες που δίνονται σε φαρμακοποιούς ώστε να ανοίξουν φαρμακεία ή και να συμμετέχουν σε αυτά ως μέτοχοι. Δεν απάντησε στην παραδοξολογία ότι ενώ όπως λέει υπάρχει υπερπληθώρα φαρμακείων τα περισσότερα εκ των οποίων πρέπει να κλείσουν, εν τούτοις δίνει την ευκαιρία σε δυνατούς ... «παίχτες» να ιδρύσουν αλυσίδες φαρμακείων και φαρμακεία προσωπικών συμφερόντων. Γιατί όπως γνωρίζετε και εσείς (για τον υπουργό δεν το συζητάμε) υπάρχουν φαρμακοποιοί που κατέχουν φαρμακαποθήκες, εταιρίες παραγωγής φαρμάκων, είναι εισαγωγείς φαρμακευτικών προϊόντων κ.λ.π.

• Δεν απάντησε γιατί καταργούνται οι αποστάσεις ούτε γιατί επιμένει να δημιουργήσει ένα περιβάλλον ξενόφερτο και έξω από τα Ελληνικά συμφέροντα.

• Μίλησε για την έκθεση του ΟΟΣΑ σαν να την έχουν γράψει τα σπουδαιότερα μυαλά της υφηλίου, αλλά παραδέχτηκε (δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς) ότι στο τέλος αυτής της έκθεσης αναφέρεται πως αυτή είναι μια έκθεση ΠΛΗΡΟΥΣ απελευθέρωσης των πάντων και ότι δεν ωφέλησε όλα τα κράτη στα οποία εφαρμόστηκε!

• Αλλά κυρίως δεν απάντησε στο ΠΟΙΟΣ ΩΦΕΛΕΙΤΑΙ από τα μέτρα αυτά ... όταν μάλιστα αυτά είναι αντίθετα με την ιδιωτική πρωτοβουλία και αντίθετα στην ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ!

Επέμεινε ότι ΔΕΝ χρειάζονται εφημερεύοντα και διανυκτερεύοντα φαρμακεία, αφού με την ρύθμιση του ωραρίου θα ανοίξουν ... αναγκαστικά ΟΛΟΙ!!! (Κι άλλος εκβιασμός)!

Το αποκορύφωμα πάντως ήταν :

ο εκβιασμός που μου έκανε: «ή δέχεσαι σαν Λουράντος μέσα σε μία ώρα από τώρα το πακέτο αυτό των μέτρων ή πηγαίνω στο γραφείο και καταθέτω ΟΛΟ το πακέτο!!! Και φυσικά θα ανακοινώσω ότι για όλα εσύ ευθύνεσαι»!

• η απίστευτη ομολογία του ότι ... «δεν με ξέρεις καλά, εγώ μπορώ να εκβιάζω οποιονδήποτε!»

• η πεποίθησή του ότι οι απεργίες πρέπει να απαγορεύονται δια ροπάλου...

• η παραδοχή του ουσιαστικά ότι ... ξυπνάει και κοιμάται με τις μνημονιακές και τροϊκανές επιταγές!

Ένα είναι σίγουρο! Ότι όλα αυτά ΔΕΝ γίνονται ούτε για το καλό του κλάδου, ούτε για την ρύθμιση της αγοράς, αλλά ούτε για την εξυπηρέτηση των πολιτών ... πολύ περισσότερο όταν η κα Παπανικολάου (Γ.Γ. του υπουργείου Υγείας) δήλωσε ευθαρσώς σε ραδιοφωνικό σταθμό προχθές ότι «ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΜΕΓΑΛΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ»!!! (ούτε και σε αυτό πήρε θέση ο κος Γεωργιάδης).

Γίνονται για την πλήρη απορρύθμιση της αγοράς ώστε να δημιουργηθεί το κατάλληλο περιβάλλον για τους λίγους και .... εκλεκτούς!

Εντός ολίγου θα συνταχθεί ανοικτή επιστολή προς τον Πρωθυπουργό, η οποία θα ζητά ΟΧΙ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ του στον κλάδο, αλλά την εφαρμογή των κανόνων δικαίου και ηθικής που τελευταία κάποιοι έχουν επιμελώς ξεχάσει...

Αύριο στην μεγάλη συγκέντρωση του φαρμακευτικού κλάδου στο Σύνταγμα, θα είμαστε ΟΛΟΙ εκεί, να δώσουμε την ΔΙΚΗ μας απάντηση, όπως τόσα χρόνια γνωρίζουμε...

Σας καλώ να ξαναβρεθούμε στον ίδιο χώρο που πριν λίγο καιρό αντιμετωπίζαμε τα ματ, τα χημικά και την απίστευτη σκληρότητα του Κυβερνητικού κατεστημένου από οπουδήποτε και να προέρχεται!

Θέλω να σας ξαναδώ...

Κωνσταντίνος Λουράντος