Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΦΣ: Η ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ ΑΓΑΘΟ

ΑΘΗΝΑ 23/4/2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αδειάζουν τα ταμεία των φαρμακείων πολλά από τα οποία βρίσκονται ήδη στο κόκκινο λόγω έλλειψης ρευστότητας. Η αδυναμία πληρωμής του ΕΟΠΥΥ για την φαρμακευτική περίθαλψη των ασφαλισμένων, δημιουργεί ντόμινο ελλείψεων σε ολόκληρο τον κλάδο διακίνησης του Φαρμάκου .
«Η πολιτεία οφείλει να βάλει στις άμεσες προτεραιότητες της το Φάρμακο. Αν τα φαρμακεία δεν εξοφληθούν δεν μπορούν να προμηθευθούν φάρμακα, που ήδη διαθέτουν στους ασφαλισμένους με πίστωση. Η ρευστότητα των φαρμακείων επιβάλλεται από τους κανόνες της αγοράς γιατί αλλιώς φαρμακαποθήκες και φαρμακευτικές εταιρείες δεν θα δίνουν φάρμακα στα φαρμακεία. Αντιλαμβανόμαστε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα μας αλλά η υγεία του ελληνικού λαού είναι αδιαπραγμάτευτο αγαθό» , τονίζει ο πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Κωνσταντίνος Λουράντος, επισημαίνοντας για μια ακόμη φορά το αίτημα για συνάντηση με τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα.
Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός σύλλογος συνεδριάζει εκτάκτως την ερχόμενη Δευτέρα ενώ παράλληλα έχει συγκαλέσει συνεδρίαση των προέδρων από ολόκληρη την χώρα, προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση όπως διαμορφώνεται και να αποφασιστούν οι επόμενες δράσεις του κλάδου.

Εκ του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου