Τρίτη 14 Απριλίου 2015

Κ. ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ: ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ

Το θείο Δράμα και η λυτρωτική Ανάστασις του Θεανθρώπου γιορτάσθηκαν με την κατάνυξη και την τάξη που επιβάλλουν οι μέρες που πέρασαν.
Για τα Φαρμακεία όμως η ατμόσφαιρα δεν ήταν η ίδια . Ούτε τάξη επικράτησε ούτε αλληλεγγύη.
Με αφορμή και την καταγγελία Συναδέλφου φαρμακοποιού από τα βόρεια προάστια, και τις πληροφορίες και αναφορές που μου έρχονται, δείχνουν ότι οι ημέρες του Πάσχα , ήταν όντως δραματικές και η Ανάσταση δεν ήλθε ακόμη στα φαρμακεία.
Οι ανεκδιήγητοι μνημονιακοί νόμοι Λοβέρδου και Άδωνι, λειτούργησαν φέτος, σε βάρος των ασφαλισμένων αλλά και της ομόνοιας του κλάδου.
Οι εφημερίες ουσιαστικά δεν λειτούργησαν γιατί οι συνάδελφοι που θέλησαν να ανοίξουν ως όφειλαν, έγιναν βορά μεγάλων φαρμακείων που με την κάλυψη του νόμου, άνοιξαν και λειτούργησαν τις ώρες «φιλέτο» . Έτσι το μικρό φαρμακείο της γειτονιάς που υποχρεώθηκε να εφημερεύει και χρεώθηκε για να αγοράσει εμπόρευμα, δεν μπόρεσε να το διαθέσει.
Ο προγραμματισμός των συλλόγων καταστρατηγήθηκε γιατί ξαφνικά φαρμακεία βρέθηκαν να ανοίγουν επειδή ο/η φαρμακοποιός τελικά …δεν πήγε στο χωριό του ενώ άλλα - δες από Κρήτη μεριά - ζήτησαν να κλείσουν το Μ. Σάββατο και την Δευτέρα του Πάσχα για να πάνε στο χωριό τους . (Σ.Σ. επίσημη καταγγελία έχει σταλεί στο Υπουργείο υγείας).
Αντίθετα από το αλαλούμ της ημέρας, το βράδυ επικράτησε πλήρης τάξη και ηρεμία.
Τελικά μοναδικά χαμένα και πάλι ήταν τα φαρμακεία που εκτελούν διανυκτερεύσεις , δεδομένου ότι τα μεγάλα καταστήματα «επενδύουν» στην δήθεν εξυπηρέτηση των πολιτών ΜΟΝΟ την ημέρα και δεν επιθυμούν να έχουν ωράριο νυκτός .
Ήρθε η ώρα λοιπόν ο Υπουργός Υγείας να βάλει ένα τέρμα στο χάος που επικρατεί με το υπό κατάθεση νομοσχέδιο. Είμαι σίγουρος ότι ο κ. Κουρουμπλής θα βάλει μια τάξη και θα σταματήσει τον φαρισαϊσμό και την υποκρισία της επιχειρηματολογίας περί ... δήθεν εξυπηρέτησης του κοινού.
Το ρυθμισμένο ωράριο με τις υποχρεωτικές εφημερίες και διανυκτερεύσεις είναι το μόνο που θα σταματήσει τα φαινόμενα ασυδοσίας και καταστροφής των μικρομεσαίων φαρμακείων και κυρίως θα δώσει την δυνατότητα στον ασφαλισμένο να γνωρίζει σε ποιο φαρμακείο θα πάει όταν έχει ανάγκη.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ
Πρόεδρος ΠΦΣ