Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

ΠΦΣ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥΣ. ΑΠΟΦΥΓΗ ΝΕΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ

ΑΘΗΝΑ 23.4.2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥΣ
ΑΠΟΦΥΓΗ ΝΕΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ


Πιστωτική ασφυξία έχει δημιουργήσει στην αγορά φαρμάκου, η έλλειψη ρευστότητας του ΕΟΠΥΥ.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας η κατάσταση των πληρωμών θα επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο τον επόμενο μήνα και ως εκ τούτου τα φαρμακεία δεν θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους προς τους προμηθευτές τους.
Λόγω των εκτάκτων συνθηκών το επόμενο χρονικό διάστημα αποφύγετε την ανάληψη νέων οικονομικών υποχρεώσεων (πχ έκδοση και άλλων επιταγών ) που δεν θα μπορέσετε να ικανοποιήσετε .
Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος διαβλέποντας το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί , έχει ξεκινήσει σειρά παρεμβάσεων από τους φορείς που εμπλέκονται στην αλυσίδα του φαρμάκου μέχρι και τον πρωθυπουργό.
Μάλιστα σε κοινή επιστολή μας ζητάμε κατεπειγόντως συνάντηση με τον πρωθυπουργό καθιστώντας σαφές ότι η μη πληρωμή των φαρμακείων θα οδηγήσει σε «στέγνωμα» της αγοράς από φάρμακα.
Το φάρμακο αποτελεί πρωταρχικής σημασίας αγαθό για τους πολίτες και οι αρμόδιοι οφείλουν να το κατανοήσουν και να το τοποθετήσουν στην κορυφή των αναγκαίων στόχων της Κυβερνητικής πολιτικής.
Οι φαρμακοποιοί δεν μπορούν να συνεχίσουν να πληρώνουν τους προμηθευτές τους χωρίς οι ίδιοι να πληρώνονται από το κράτος ...
Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος θα υπερασπιστεί το δικαίωμα των πολιτών να έχουν το φάρμακό τους και των φαρμακοποιών να παρέχουν τις υπηρεσίες τους .
Υπάρχουν όμως όρια και αντοχές, τα οποία έχουν ήδη υπερβεί ... H Κυβέρνηση τα όρια και τις αντοχές οι φαρμακοποιοί!
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ