Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Γ. ΔΑΓΡΕΣ: Ο ΑΔΩΝΙΣ ΛΕΕΙ ΨΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ

Με έκπληξη ακούμε τις τελευταίες ημέρες τον κύριο Γεωργιάδη Άδωνι να αναφέρει ψευδώς, παραπληροφορώντας την κοινή γνώμη, ότι επί των ημερών του τα Φαρμακεία πληρώνονταν συντομότερα σε σχέση με σήμερα.

Η αλήθεια είναι ότι επί ημερών κυρίου Γεωργιάδη ως Υπουργού Υγείας (25-6-2013 με 9-6-2014) σε πλείστες περιπτώσεις τα Φαρμακεία αποπληρώνονταν με ίδια ή και μεγαλύτερη καθυστέρηση από τη σημερινή.

Σήμερα τα Φαρμακεία έχει αποπληρωθεί το 50% του αιτούμενου ποσού για συνταγές φαρμάκων Ιανουαρίου 2015 στις 85 ημέρες (25 ημέρες καθυστέρηση βάσει Συλλογικής Σύμβασης για αποπληρωμή στις 60 ημέρες) και εκκρεμεί το υπόλοιπο 50%.


Για οικονομία χρόνου, ενδεικτικά μόνο να θυμίσουμε ότι επί ημερών κυρίου Γεωργίαδη:





1) Οι συνταγές Μαΐου 2013 είχαν αποπληρωθεί το 50% σε πάνω από 64 ημέρες (ένταλμα 14-8-2013 και αποπληρωμή μερικές ημέρες αργότερα, καθυστέρηση 4 ημερών άνω της Συλλογικής Σύμβασης) αλλά το υπόλοιπο 50% είχε αποπληρωθεί σε πάνω από...91 ημέρες (!!),


2) Οι συνταγές Ιουνίου 2013 είχαν αποπληρωθεί κατά 50% σε πάνω από 81 ημέρες (ένταλμα 1-10-2013) αλλά το υπόλοιπο 50% σε πάνω από 88 ημέρες (ένταλμα 8-10-2013),

ενώ σε πολλούς άλλους μήνες επί ημερών κυρίου Γεωργιάδη η αποπληρωμή των Φαρμακείων είχε ξεπεράσει κατά πολύ τις 60 ημέρες που ψευδώς ισχυρίζεται ο πρώην υπουργός ότι είχε δήθεν "πετύχει" να μας αποπληρώνει.


Επισυνάπτονται και σχετικά παραστατικά της "ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ" τα οποία πιστοποιούν τους χρόνους ενταλματοποίησης (Σ.Σ.: η κανονική αποπληρωμή είχε συντελεστεί αρκετές ημέρες μάλιστα αργότερα από τις ημερομηνίες των ενταλμάτων κάτι που ανεβάζει την απόδοση σε βάρος της αλήθειας των λεγομένων του κου. Γεωργιάδη ακόμα παραπάνω).


Και όλα αυτά μιλώντας ΜΟΝΟ για τον κύριο Γεωργιάδη, καθώς αν λάβουμε υπ΄ όψη τις τρομακτικές καθυστερήσεις πληρωμών των Φαρμακείων συνολικά στις ημέρες της προηγούμενης Κυβέρνησης (πχ. τις 120 ημέρες κάποιους μήνες επί ημερών κου. Λυκουρέτζου και Σαλμά) τότε ο κος. Γεωργιάδης όχι μόνο δεν θα έπρεπε να μιλά πάνω σε αυτό το θέμα αλλά με βάση τους αριθμούς κανονικά θα έπρεπε να ντρέπεται και να σιωπά.




Οι χρόνιες καθυστερήσεις πληρωμών των Φαρμακείων από τον ΕΟΠΥΥ είναι δυστυχώς ένα τεράστιο ζήτημα, ευθύνη και κληρονομιά των προηγούμενων Κυβερνήσεων Παπανδρέου-Παπαδήμου-Σαμαρά/Βενιζέλου που τις γέννησαν, και που δεν μπορεί να γίνει ανεκτό από τα Φαρμακεία ανεξαρτήτως Κυβέρνησης, καθώς οι χρηματικές υποχρεώσεις των Φαρμακείων σε καθημερινή βάση δεν έχουν κομματική ή ιδεολογική ταυτότητα αλλά είναι σωρευτικές, ανελαστικές και αμείλικτες.


Και πρέπει να έχει υπ' όψη η κάθε Κυβέρνηση ότι εξαιτίας αυτού, από ένα σημείο και μετά απλώς θα συμβεί στάση εξυπηρέτησης συνταγών ΕΟΠΥΥ μαζικά και πανελλαδικά ό,τι και να κάνει η ίδια ή οι εκπρόσωποι των φαρμακοποιών ή οποιαδήποτε άλλος.

Χωρίς χρήματα για πληρωμή φαρμάκων τα Φαρμακεία δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν και θα σταματήσει η χορήγηση φαρμάκων στους ασφαλισμένους της χώρας μας ούτως ή άλλως, καθώς θα είναι τεχνικά αδύνατον να συνεχιστεί.

Και ήδη όλοι οι φορείς του φαρμάκου, από τη βιομηχανία μέχρι τα Φαρμακεία έχουν ήδη προειδοποιήσει δημοσίως, ενωμένα κι εγγράφως και τη σημερινή Κυβέρνηση (από τις 29-4-2015: ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ Η ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗ ΑΛΥΣΙΔΑ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΟΥή οποιονδήποτε/οποιουσδήποτε τέλος πάντων ευθύνεται/ευθύνονται για τις καθυστερήσεις στις πληρωμές των φαρμάκων των ασφαλισμένων μέσω των συνταγών του Ασφ. Συστήματος.



Την ώρα λοιπόν που σύσσωμος ο χώρος του φαρμάκου, βιομηχανία-φαρμακεμπόριο-Φαρμακεία, έχουν ήδη κρούσει ενωμένα και συντονισμένα τον κίνδυνο στάσης χορήγησης φαρμάκων στη σημερινή Κυβέρνηση και αγωνιά, ο ανεκδιήγητος κύριος Γεωργιάδης με εγκληματική ανευθυνότητα απέναντι στους ασφαλισμένους και στους ασθενείς συμπατριώτες του και περίσσεια αναισθησία και αμνησία απέναντι στον εαυτό του και στην βραδυφλεγή βόμβα-παρακαταθήκη αδυναμίας χρηματικής ανταπόκρισης που άφησε ως υπουργός και προϊστάμενος του κλάδου Υγείας του Ασφ. Συστήματος, όλες αυτές τις ημέρες αντί να πιέζει ως αντιπολίτευση να δοθεί άμεση λύση στο μείζον αυτό Εθνικό Θέμα, όπως έχει υποχρέωση, καπηλεύεται καιροσκοπικά την περίσταση για να...βγάλει το προσωπικό και κομματικό άχτι του κατηγορώντας τους διαδόχους της δικής του κατάστασης, και δεν έχει προτείνει μέχρι τώρα ΟΥΤΕ ΜΙΑ λύση ή πρόταση που θα μπορούσε να βοηθούσε στην επίλυση της κατάστασης.


Λειτουργεί δηλαδή σαν κακομαθημένο και αναίσθητο νήπιο ασχολούμενος κάπου-κάπου με το θέμα από...γινάτι και μόνο. Και λέγοντας και ψέματα στο ενδιάμεσο, όπως αναλύθηκε παραπάνω.


Πάνω στο ίδιο μοτίβο ο κύριος Γεωργιάδης δεν δίστασε να υπονοήσει σήμερα στο Twitter (΄Αδωνις Γεωργιάδης στο twitter ) ότι καθόλου δεν τον νοιάζει αν θα έχει φάρμακα ο κόσμος ή όχι, και αν θα υποφέρει, αλλά το μόνο που τον νοιάζει είναι να μην είναι...πάπια (!) ο πρόεδρος των φαρμακοποιών και να ξεσηκώσει τον κόσμο, προτρέποντας δηλαδή μέσω ύβρεων τους φαρμακοποιούς να ξεσηκωθούν εναντίον της σημερινής Κυβέρνησης:
  
Ελπίζω βέβαια οι Φαρμακοποιοί να θυμούνται πώς ο κ. Λουράντος τους κινητοποιούσε επί ΝΔ και τώρα που είναι απλήρωτοι κάνει την πάπια...
— Άδωνις Γεωργιάδης (@AdonisGeorgiadi) May 5, 2015



Σαν να μας λέει δηλαδή περίπου: "τι με νοιάζει εμένα τι τραβάει ο κόσμος, ποιος τον χε... τον κόσμο και τους αρρώστους δηλαδή, εμένα με νοιάζει μόνο να δω να γίνονται αναταραχές στη χώρα μου και για όλα τα άλλα, είτε λυθούν είτε όχι, καρφάκι δεν μου καίγεται".


Τόσο πολύ δηλαδή "αγαπάει" και "νοιάζεται" για τους ασφαλισμένους και το φάρμακο ο κύριος αυτός. Και δεν ντρέπεται καθόλου να το δηλώνει και δημοσίως.



Καλούμε λοιπόν τους δημοσιογράφους και την κοινή γνώμη:


1) να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί και δύσπιστοι στα λεγόμενα του κυρίου Γεωργιάδη και να μην τα λαμβάνουν υπ΄ όψη τους καθώς είναι ψευδή και παραπλανητικά,

2) να είναι εξαιρετικά επιφυλακτικοί απέναντι στις αληθινές προθέσεις του κυρίου Γεωργιάδη γιατί σύμφωνα με τα λεγόμενά του καθόλου δεν τον ενδιαφέρει να έχει φάρμακα ο κόσμος και καθόλου δεν θέλει να συμμετέχει στην εύρεση λύσεων στο πρόβλημα της χρηματοδότησης του φαρμάκου,
αλλά το μόνο που τον νοιάζει είναι να δει έτσι απλά να...ξεσηκώνονται (!!) επαγγελματικοί κλάδοι εναντίον της σημερινής Κυβέρνησης και μόνο και τίποτα άλλο.


Καλούμε και τον κύριο Γεωργιάδη:


1) Να πάψει να λέει ψέματα, ειδικά δημοσίως στα ΜΜΕ, και

2) Εφόσον τον αφήνει παγερά αδιάφορο το αν ο κόσμος θα έχει ή όχι φάρμακα, να πάει να ασχοληθεί με κάτι άλλο και να μας αδειάσει τη γωνιά και να μας αφήσει στις έγνοιές μας, καθώς έχουμε που έχουμε τόσα προβλήματα να επιλύσουμε, το μόνο που ΔΕΝ μας χρειάζεται είναι ένας γραφικός τύπος να μας παρενοχλεί με χίλια δύο άσχετα, ψευδή και μνησίκακα που απασχολούν τον δικό του θολωμένο εγκέφαλo.




Δαγρές Γιάννης - Φαρμακοποιός
Αντιπρόεδρος ΦΣΑ & ΠΦΣ - ΝΠΔΔ