Τρίτη, 26 Μαΐου 2015

ΠΦΣ: ΕΥΡΕΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΠΡΟΕΔΡΩΝ Φ.Σ. ΚΑΙ ΣΥ.ΦΑ. ΕΒΡΟΥ, ΡΟΔΟΠΗΣ, ΞΑΝΘΗΣ, ΚΑΒΑΛΑΣ, ΔΡΑΜΑΣ ΚΑΙ ΣΕΡΡΩΝ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ 26.5.2015


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη, μεταξύ των Προέδρων των Φαρμακευτικών Συλλόγων και των Φαρμακευτικών Συνεταιρισμών των νομών Έβρου,Ροδόπης, Ξάνθης, Καβάλας, Δράμας και Σερρών, παρουσία του Προέδρου και μελών του Δ.Σ. του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, όπου έγινε σαφές πως ο φαρμακευτικός κλάδος ΑΔΥΝΑΤΕΙ ΠΛΕΟΝ να συνεχίσει την χρηματοδότηση της φαρμακευτικής περίθαλψης του Ελληνικού λαού.
Οι εκπρόσωποι των φαρμακοποιών αναφέρθηκαν τα θεσμικά προβλήματα του κλάδου που δημιουργήθηκαν από την προηγούμενη Κυβέρνηση και τα οποία αφορούν άμεσα την λειτουργία των φαρμακείων και την διάθεση των φαρμάκων από την πολύμηνη πλέον, καθυστέρηση των πληρωμών του ΕΟΠΥΥ προς τους φαρμακοποιούς.
Όλοι συμμεριζόμαστε τον αγώνα και τις δυσκολίες της Πολιτείας στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές. Της επισημαίνουμε όμως , ότι εάν δεν δρομολογηθεί άμεσα η κατά προτεραιότητα κάλυψη της φαρμακευτικής δαπάνης, αναγκαστικά θα οδηγηθούμε, λόγω ελλείψεως ρευστότητας, στο τελικό στάδιο της αδυναμίας αγοράς φαρμάκων από τις φαρμακευτικές εταιρείες, γεγονός το οποίο θα έχει σοβαρότατες συνέπειες για τη Δημόσια Υγεία.
Καλούμε την Πολιτεία να ανταποκριθεί στις ευθύνες της απέναντι στον ελληνικό λαό αντιμετωπίζοντας το φάρμακο ως πρώτιστης ανάγκης κοινωνικό αγαθό και να αντιληφθεί ότι οι φαρμακοποιοί και οι συνεταιρισμοί δεν έχουν άλλα περιθώρια αντοχής να στηρίζουν το σύστημα της φαρμακευτικής περίθαλψης από δικούς τους πόρους.

Λουράντος Κωνσταντίνος , πρόεδρος ΠΦΣ 

Χαλιγιάννης Ηλίας, Ταμίας ΠΦΣ
Ανθόπουλος Στέφανος, μέλος ΔΣ ΠΦΣ

Τερζής Αναστάσιος, πρόεδρος ΦΣ Έβρου

Τσαπέκος Αλέξανδρος, πρόεδρος ΦΣ Ροδόπης
Κάλφα Δέσποινα, πρόεδρος ΦΣ Ξάνθης
Ρακιτζή Αναστασία, πρόεδρος ΦΣ Καβάλας
Ράγιας Δημήτρης, πρόεδρος ΦΣ Δράμας
Άγγος Χρήστος, πρόεδρος ΦΣ Σερρών
Καϊσας Γεώργιος, πρόεδρος ΣΥΦΑ Έβρου
Μήτσιου Δημήτριος, πρόεδρος ΣΥΦΑ Ροδόπης
Μεραμβελιωτάκη Δέσποινα, πρόεδρος ΣΥΦΑ Ξάνθης
Λιάρος Ιωάννης, μέλος ΔΣ ΣΥΦΑ Καβάλας
Δικμάνης Αθανάσιος, πρόεδρος ΣΥΦΑ Δράμας
Εμμανουηλίδης Αλέξανδρος, πρόεδρος ΣΥΦΑ Σερρών