Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Κ. ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ: ΑΣ ΜΗ ΜΑΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΔΕΔΟΜΕΝΟΥΣ

Η αλλαγή της Κυβέρνησης δημιούργησε προσδοκίες, οι οποίες είχαν ως βάση την αλλαγή πλεύσης και νοοτροπίας, όσον αφορά την πορεία της χώρας μας στο εγγύς και απώτερο μέλλον.
Θα πρέπει να γνωρίζει όμως η Κυβέρνηση ότι δεν μπορεί να θεωρεί τίποτα δεδομένο, πολύ δε περισσότερο, αν όσα υποσχέθηκε πάνε στις καλένδες με την δικαιολογία της πίεσης των δανειστών μπροστά σε μία ενδεχόμενη χρεοκοπία ή ένα πιθανό grexit.
Οι φαρμακοποιοί κατήγγειλαν τις προηγούμενες Κυβερνήσεις, στο όνομα της ισοτιμίας, της ισονομίας και της οργάνωσης , που οφείλει να έχει ένα ευνομούμενο κράτος .
Και όταν μιλάμε για αυτές τις έννοιες, τις εννοούμε καθαρές, αυθεντικές και χωρίς περιτυλίγματα που αλλάζουν την όψη και την ουσία τους. 

Ας μην θεωρεί λοιπόν η Κυβέρνηση και οι κρατούντες δεδομένους τους φαρμακοποιούς.
Όπως πολεμήσαμε τα προηγούμενα οικτρά νομοθετήματα και αντιταχθήκαμε στους προηγούμενους μνημονιακούς πολιτικούς, που με την νοοτροπία τους οδήγησαν τον κλάδο μας σε μονοπάτια απαξίωσης , συντριβής και κανιβαλισμού , με την ίδια ένταση θα αντιδράσουμε αν όλα αυτά δεν καταργηθούν και δεν αποκατασταθεί η τάξη.
Οι συμφωνίες που γίνονται από την τωρινή κυβέρνηση ΑΝ δεν διαφέρουν στην ουσία από τις συμφωνίες που έκανε η προηγούμενη, έχουν τα ίδια αποτελέσματα στην καθημερινότητα και στην βιωσιμότητα του κλάδου και ως τέτοια θα αντιμετωπιστούν με σφοδρότητα.
Aς το έχουν υπόψη τους όσοι μας θεωρούν εύκολη λεία ή δεδομένους.
Η αχαριστία, η υποκρισία και η αδιαφάνεια είτε προέρχεται από αριστερή ή δεξιά κυβέρνηση είναι πάντα το ίδιο.
Κωνσταντίνος Λουράντος
Πρόεδρος Π.Φ.Σ.