Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

ΦΣ ΑΧΑΪΑΣ- ΘΕΜΑ: «Έκρυθμη κατάσταση σχέσεων ΕΟΠΥΥ - φαρμακοποιών»

Μετά τα σημερινά γεγονότα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για τα εξής σοβαρά που έχουν δημιουργηθεί:


1) Στο ζήτημα των φαρμακείων που λόγω παρακράτησης εφορίας ή ΙΚΑ έχουν αποσταλεί στα ΠΕΔΥ.
Παρά όλες τις υποσχέσεις του ΕΟΠΥΥ, στη σημερινή πρώτη πληρωμή της συγκεκριμένης κατηγορίας συναδέλφων μετά την εφαρμογή παρατηρήθηκε η απουσία τους από το αρχείο πληρωμής του υπόλοιπου Συλλόγου. Η επικοινωνία μας με τους υπευθύνους του ΕΟΠΥΥ δεν απέδωσε καρπούς αφού δεν λάβαμε συγκεκριμένη απάντηση για το χρόνο πληρωμής τους. Με δεδομένο πως υπέρτατο συνδικαλιστικό μας μέλημα πρέπει να είναι η ίση αντιμετώπιση όλων των συναδέλφων αναμένουμε άμεσα την επίσημη τοποθέτησή σας για το χρόνο πληρωμής τους.



2) Για το εναπομείναν 8% συνταγών ΕΟΠΥΥ μηνός Οκτωβρίου.
Αναμένουμε επίσης επίσημη τοποθέτησή σας για τον ακριβή χρόνο πληρωμής του. Στοιχείο απαραίτητο για τον εφησυχασμό των συναδέλφων, μιας και υφέρπει η εντύπωση μεγάλης καθυστέρησης πληρωμής του

3) Για το ποσό που αφορά στα υλικά διαβήτη Οκτωβρίου.
Οι εξηγήσεις του ΕΟΠΥΥ που δόθηκαν σήμερα αποτελούν προφάσεις εν αμαρτίες. Τα ψέματα που ανακοινώνονται δεν μπορεί να γίνονται αποδεκτά από το Β’βάθμιο συνδικαλιστικό όργανο. Η αμέλεια του οικονομικού τμήματος του ΕΟΠΥΥ είναι εγκληματική και πρέπει να καταγγελθεί με τον πλέον αυστηρό τρόπο. Αναμένουμε επίσης επίσημη ανακοίνωση ημερομηνίας πληρωμής του συγκεκριμένου κονδυλίου.

4)
Δημιουργία νέας συγκεντρωτικής κατάστασης – χωριστά τιμολόγια υποβολής.
Με δεδομένο πως απομένουν 3 εργάσιμες ημέρες για την έναρξη παραλαβής συνταγών ΕΟΠΥΥ και συνυπολογίζοντας πως τα μηχανογραφικά προγράμματα των φαρμακείων απαιτούν ισόποσο χρόνο για την αναβάθμισή τους, παρακαλούμε για την άμεση έκδοση σχετικής εγκυκλίου του ΕΟΠΥΥ με σαφείς οδηγίες προς τα μηχανογραφικά συστήματα ώστε να αποφύγουμε αφενός κομφούζιο μεταξύ των καταθέσεων των συναδέλφων, αφετέρου πιθανή παράταση χρόνου παραλαβής συνταγών ΕΟΠΥΥ ως δήθεν λύση που θα δώσει άλλοθι σε παράταση πληρωμής των αιτουμένων του συγκεκριμένου μήνα. Επισημαίνουμε για πολλοστή φορά πως οι εγκληματικές πλέον ενέργειες του ΕΟΠΥΥ απέναντι σε ένα κλάδο που βάλλεται από οικονομικές υποχρεώσεις πανταχόθεν πρέπει να σταματήσει εδώ. Είναι απαράδεκτο να βρισκόμαστε απολογούμενοι για λαστιχάκια και ο ΕΟΠΥΥ να μηνγνωρίζει τι και ποτέ θα πληρώσει.


Με τιμή
Για τον Φ.Σ. Αχαΐας
                    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                          Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
     ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ                                ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΚΑΜΙΤΣΟΣ