Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Κ. ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ: Κατάργηση της σταθερής λιανικής τιμής των ΜΥ.ΣΥ.ΦΑ.

Κατάργηση της σταθερής λιανικής τιμής των ΜΥ.ΣΥ.ΦΑ.

Ο Υπουργός Υγείας κ. Α.Γεωργιάδης μας είχε διαβεβαιώσει στην Γενική Συνέλευση του ΠΦΣ ότι μέχρι τον Ιούνιο 2014 δεν θα αιφνιδιάσει ούτε και θα εφαρμόσει μέτρα που θα πλήξουν τα φαρμακεία. Και αν θυμάμαι καλά ... πανηγυρίσαμε διότι η τακτική του να κερδίσουμε χρόνο θα απέδιδε καρπούς...

Και όμως πριν αλέκτωρ λαλήσει ... η αγορανομική διάταξη που ο ίδιος υπογράφει, καταργεί την σταθερή λιανική τιμή των ΜΥ.ΣΥ.ΦΑ.

Ιδού το ΦΕΚ - 88 Α’ / 21-1-2014 :



«ΑΠΟΦΑΣΗ - Αριθμ οικ. 325/5851/Γ.Π. «Διατάξεις Τιμολόγησης Φαρμάκων»

ΑΡΘΡΟ 13

«….3. Στην εξωτερική συσκευασία των φαρμάκων πρέπει να αναγράφεται η λιανική τιμή πώλησης. Για τα ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ. η αναγραφόμενη λιανική τιμή είναι ενδεικτική και συνιστά την ανώτατη λιανική τιμή.»

Ο κανιβαλισμός ελεύθερος πια στο ... γήπεδό μας και με τις ευλογίες των super markets που οι ίδιοι διαθέτουμε στον κλάδο μας και που δεν είναι άλλα από τα e-pharmacy. Γιατί τα e-pharmacy όπως λειτουργούν σήμερα δεν είναι τίποτε άλλο από super markes ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ!!!

Το προβλημα λοιπόν είναι ΠΟΛΙΤΙΚΟ και δεν πρόκειται να λυθεί παρά μόνο με την αλλαγή της πολιτικής που ζητά ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ την εξαφάνιση της μεσαίας τάξης. Που κάνει τα πάντα, στο όνομα των μνημονίων, της τρόικας και των δανειστών, για να παραμείνουν στην εξουσία αυτοί που την υπηρετούν.

Το φαρμακείο όπως αντιλαμβάνομαι, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΘΕΣΕΙ στα πλάνα αυτής της πολιτικής και το διεπίστωσα για ακόμα μία φορα χθες όταν ο κ. Κ. Χατζηδάκης είπε ότι ο φαρμακοποιός πρέπει να πάψει να πουλά φάρμακα και να ασχοληθεί με την έρευνα και την ... παραγωγή !!!

Τα υπόλοιπα περιτεύουν... εκλογές έρχονται...!!!

Κ.ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ