Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Eκπροσωπούμε τον κλάδο και όχι την εκάστοτε κυβέρνηση

Το κατεξοχήν αντιπροσωπευτικό κυβερνητικό όργανο στον κλάδο των φαρμακοποιών που ονομάζεται pharmateam μέσω ... «ανωνύμου» επιστολής εξέφρασε ουσιαστικά την πικρία του και την... απογοήτευσή του για την επιλεκτική εμφάνιση του προέδρου του ΦΣΑ και της Πανελλήνιας Φαρμακευτικής Συμμαχίας, στην παρουσίαση του προγράμματος της κας Δούρου, καταγγέλοντάς τον για κομματική προτίμηση και στήριξη της εν λόγω υποψηφίου.


Είναι σαφές ότι δεν θα υπήρχε ανάλογη ευαισθησία αν αυτό γινόταν με τον εκλεκτό τους κύριο Σγουρό. Ούτε θα υπήρχε ανάλογο δημοσίευμα, αν το εκλογικό αποτέλεσμα ήταν αντίθετο.

Με την μόνη διαφορά ότι η κυρία Δούρου προσκάλεσε τον πρόεδρο, ενώ ο κύριος Σγουρός ουδέποτε τον κάλεσε... Η δε ομιλία του προέδρου θα ήταν ακριβώς η ίδια, χωρίς κομματικές χροιές, σε οποιουδήποτε υποψηφίου το πρόγραμμα παρευρίσκετο...

Δυστυχώς μυαλό δεν βάζουν και συνεχίζουν να στηρίζουν τις Κυβερνητικές επιλογές και τις προσπάθειες να παραμείνουν στις θέσεις τους, ακολουθώντας τις τακτικές Άδωνι Γεωργιάδη που ΟΥΔΕΠΟΤΕ καταδίκασαν.
Ο κλάδος των φαρμακοποιών έχει υποστεί τα πάνδεινα από τους εκπροσώπους του, που λειτουργούν με γνώμονα το προσωπικό τους συμφέρον και με μόνη τους έγνοια την αναρρίχηση τους σε κυβερνητικές θέσεις.  

Μυστικές συμφωνίες, προσωπικές επαφές, εφησυχασμοί και πληρωμές για τις υπηρεσίες τους με κυβερνητικές θέσεις, ήταν και είναι το πλαίσιο το οποίο περιγράφει τα έργα και τις ημέρες τους. 

Αν νομίζει το εν λόγω team, ότι μπορεί να συνεχίσει να παραπλανεί τους φαρμακοποιούς με τέτοιου είδους δηλώσεις και ανακοινώσεις, που μόνο ως αστείο μπορούν να εκληφθούν, πλανάται πλάνην οικτράν.

Είμαστε ελεύθεροι πολίτες και ως τέτοιοι μπορούμε να πηγαίνουμε όπου μας καλούν, να εκφράζουμε τις απόψεις μας ελεύθερα, να συνεργαζόμαστε για το καλό του κλάδου ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΞΕΤΑΖΟΥΜΕ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ και να καταγγέλλουμε τις πράξεις αυτών που οδήγησαν στη σημερινή άθλια και απαξιωτική κατάσταση τα φαρμακεία μας.



Είναι προφανές ότι δεν θα δίνουμε αναφορά για τις κινήσεις μας, σε αυτούς που πλήγωσαν πολλαπλώς τον κλάδο και εν όψει εκλογών του ΠΦΣ προσπαθούν με συκοφαντίες, με ψέματα, με λυκοφιλίες και με απειλές αντιγράφοντας τον «δικό» τους Υπουργό Υγείας, να κρατήσουν τις θέσεις τους.

Η επόμενη μέρα θα μας βρει απέναντί τους, όπως ήμασταν κατά τη διάρκεια όλου αυτού του διαστήματος που πέρασε. Και θα αγωνιστούμε για τα συμφέροντα του κλάδου και όχι του... κόμματος!



ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ  ΣΥΜΜΑΧΙΑ