Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Δημήτρης Ράγιας: ''ΓΙΑΤΙ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ''

Με την επίσημη ανακήρυξη των ψηφοδελτίων μπήκαμε πλέον στην τελική ευθεία των εκλογών για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου και του Ανώτατου Πειθαρχικού Συμβουλίου του κλάδου μας,σε λιγότερο από ένα μήνα από σήμερα. Έντεκα ψηφοδέλτια διεκδικούν την ψήφο των 174 εκλεκτόρων. Γιατί λοιπόν σε αυτό το τοπίο της πολυδιάσπασης να επιλέξει κανείς την Πανελλήνια Φαρμακευτικής Συμμαχία;

Γιατί συγκεντρώνει στο ψηφοδέλτιό της, αλλά και ευρύτερα συσπειρώνει τα ικανότερα και πιο δυναμικά στελέχη της νεότερης συνδικαλιστικής γενιάς του κλάδου. Νέα,δραστήρια και άφθαρτα παιδιά που δε βαρύνονται καθόλου από τα βαρίδια και τις συνδικαλιστικές αμαρτίες του παρελθόντος, που δεν χρωστούν και δεν έχουν να εξοφλήσουν κομματικά γραμμάτια, που τα ίδια έχουν, άρα και μπορούν να τα εκπροσωπήσουν επάξια, μικρά και μεσαία φαρμακεία.



Γιατί συνάδελφοι όπως ο Γιάννης Δαγρές, ο Δημήτρης Τσιριμπής, ο Κώστας Μανωλόπουλος, ο Ηλίας Χαλληγιάννης, ο Γιώργος Κουτέπας, ο Τάσος Τερζής, ο Δημήτρης Μηνοβγιούδης, ο Ζαρογουλίδης Παναγιώτης, ο Κωστής Βαρδιάμπασης, ο Στράτος Καρλατήρας, ο Χάρης Σαρδέλης, ο Θοδωρής Ντούσκας και άλλοι που μου διαφεύγουν αυτή τη νυχτερινή ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, πέτυχαν τα δύσκολα χρόνια που περάσαμε από την υπαγωγή μας στο μνημόνιο, αυτό που κατά την άποψή μου πρέπει να χαρακτηρίζει τον καλό κι επιτυχημένο συνδικαλιστή, παρόλο που οι περισσότεροι από αυτούς δεν είχαν κάποιον επίσημο θεσμικό συνδικαλιστικό τίτλο μέχρι πρότινος: να βελτιώσουν με τις πράξεις τους, τις προσπάθειές τους, την αδιάκοπη, καθημερινή, αφιλοκερδή εργασία τους την καθημερινότητα χιλιάδων συναδέλφων φαρμακοποιών μέσα στο εργασιακό τους περιβάλλον και να ανοίξουν νέους επιστημονικούς δρόμους, μέσα από την αρθρογραφία τους από το Hellenic-Pharmacy αλλά και επιχειρηματικούς με τις ιδέες τους και την καθημερινή κατά τόπους παρουσία τους. 

Ας προσπαθήσουμε όλοι μας να φανταστούμε ποια θα ήταν η καθημερινότητά μας πίσω από τον πάγκο χωρίς τη συνεχή, επίμονη προσπάθεια όλων των παραπάνω παιδιών μέσα από το blog Φαρμακοποιοί και από την αντίστοιχη ομάδα του Facebook να βάζουν συνεχώς σε τάξη το απίθανο χαρτοβασίλειο, την τερατώδη γραφειοκρατία και το αβυσσαλέο χάος του ΕΟΠΥΥ και των κατά καιρούς απίθανων εγκυκλίων του. Ας φανταστούμε επιπλέον πως θα διαμορφωθεί η πραγματικότητά μας αν για οποιονδήποτε λόγο όλα αυτά τα παιδιά απογοητευθούν, τα παρατήσουν και ιδιωτεύσουν!

Γιατί αν τα παλληκάρια αυτής της ομάδας κατάφεραν τόσα χωρίς να έχουν επίσημο τίτλο και ρόλο, μόνο να μαντέψουμε γίνεται τι θα μπορούσαν να πετύχουν αν ενδυναμωθούν με θεσμικό ρόλο πλέον. Σε έναν ιδανικό κόσμο, μια οξυδερκής συνδικαλιστική ηγεσία αντί να αισθάνεται ότι απειλείται  και ότι κινδυνεύει η καρέκλα της και αντί να βάζει προσκόμματα κι εμπόδια με τριχοτομήσεις ψηφοδελτίων ώστε με εκλογομαγειρέματα να κλείσει  τις πόρτες σε τέτοιους συναδέλφους, θα φρόντιζε να χρησιμοποιήσει το δυναμισμό τους και τις γνώσεις τους, να τους αξιοποιήσει και να προετοιμάσει τη μετάβαση της συνδικαλιστικής σκυτάλης όπως κι έχει χρέος άλλωστε να κάνει.

Γιατί αυτή η παράταξη έχει ως ηγέτη το μοναδικό ίσως εκ των κορυφαίων και προβεβλημένων συνδικαλιστών του κλάδου που δεν αντιμετώπισε με απαξίωση το μικρό και το μεσαίο φαρμακείο, αλλά προσπάθησε να αφουγκραστεί τις αγωνίες και τα προβλήματά του και να του δώσει φωνή, που ήταν αρκετά ακομπλεξάριστος ώστε να καθήσει να ακούσει τη νεότερη γενιά του κλάδου, να στηριχτεί επάνω της και να συνεργαστεί μαζί της και αντί να επιχειρήσει να την καπελώσει να επιλέξει να είναι ο Πρώτος Μεταξύ  Ίσων…τον Κώστα Λουράντο. 

Τον άνθρωπο ο οποίος λειτουργώντας κυριολεκτικά ως το αλεξικέραυνο του κλάδου, συγκέντρωσε πάνω του όλα τα πυρά, καθυβρίστηκε σκαιότατα, διέρρευσαν στο διαδίκτυο προσωπικά του δεδομένα, μηνύθηκε, καταδικάστηκε άδικα μόνος αυτός για συλλογική, συμβουλευτική μη δεσμευτική για τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας απόφαση, διοικητικού συμβουλίου και άλλα πολλά ων ουκ έστι αριθμός! 

Τον Πρόεδρο του μεγαλύτερου Φαρμακευτικού Συλλόγου της χώρας που αφού έφτασε να υβρίζεται σχεδόν καθημερινά από μια εξουσία που έχει σαν ομολογημένο στόχο να διαλύσει το δίκτυο των Φαρμακείων μας και να παραδώσει τη διακίνηση του φαρμάκου σε μία χούφτα μεγαλοεπιχειρηματίες, αυτό σημαίνει ότι μάλλον κάνει καλά τη δουλειά του,εκεί που κάποιοι άλλοι εκπρόσωποί μας, μας έλεγαν όχι στο πολύ μακρινό παρελθόν πόσο δουλευταράς κι έξυπνος είναι ο υπουργός Υγείας και πόσο θετικός θα αποδειχθεί για τα συμφέροντα των φαρμακοποιών.

Για όλους τους πιο πάνω λόγους η Πανελλήνια Φαρμακευτική Συμμαχία αποτελεί την επιλογή που σηματοδοτεί το μέλλον για τον κλάδο, απέναντι σε ένα παρελθόν του οποίου σχεδόν όλες οι εκτιμήσεις και οι βεβαιότητες έπεσαν έξω και είμαι προσωπικά περήφανος που αποτελώ μέλος αυτής της ομάδας και μοιράζομαι αυτό το ταξίδι. 

Πέρα όμως από το εξαιρετικό έμψυχο δυναμικό που έχει αυτή η παράταξη, έχει ανάγκη και την αδιάκοπη στήριξη του μικρομεσαίου φαρμακείου, έχει ανάγκη οι χιλιάδες χειμαζόμενοι φαρμακοποιοί να λειτουργήσουν ως τον πολλαπλασιαστή ισχύος της, για να μπορέσουμε στη συνέχεια να μεταφέρουμε τη φωνή τους και τις αγωνίες τους στο νέο ΠΦΣ, φωνή και αγωνίες που ελάχιστα ακούστηκαν στις Γ.Σ. της προηγούμενης τριετίας.

Συνάδελφοι, μη λησμονήσετε ούτε στιγμή ότι οι αντιπρόσωποι στον ΠΦΣ εκπροσωπούν τα δικά σας συμφέροντα και μην τους αφήσετε στιγμή να το ξεχάσουν μπροστά στην ώρα της ευθύνης. Μετά την 14η Ιουνίου κανείς δε θα έχει δικαίωμα στη γκρίνια και στην εκ του ασφαλούς κριτική!



Ράγιας Δημήτριος
Πρόεδρος ΦΣ Δράμας
Τακτικός αντιπρόσωπος Φ.Σ. Δράμας


Υποψήφιο τακτικό μέλος για το Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο