Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Ηλίας Χαλιγιάννης : Δυστυχώς, «κόβεστε»

Αν και οι παραδόσεις των διαλέξεων δεν υπήρξαν ποτέ υποχρεωτικές στο πανεπιστήμιο, παρατηρώ ότι εσείς δε λείψατε από καμία. Τουλάχιστον όχι από αυτές τις οποίες παραδίδει μαθήματα συνδικαλιστικής τακτικής με γνώμονα το συλλογικό συμφέρον, ο Λουράντος. Τι κι αν κρατήσατε σημειώσεις!

Σε ζητήματα ιδιαίτερης βαρύτητας απαντήσατε με τη γνωστή «παπαγαλία» χωρίς βέβαια να εξασκήσετε την κριτική ικανότητα, μη μπορώντας φυσικά να αποφύγετε τις παγίδες, όπου μέσα από την αποστήθιση δεν θα ήτανε δυνατόν να αποφύγετε και πάλι. Οι - κατά καιρούς - προσπάθειες να εντυπωσιάσετε, υπερθεματίζοντας γύρω από το χονδρεμπορικό κέρδος, τα ΦΥΚ και άλλα τεχνοκρατικής φύσεως θέματα, στην πράξη απέτυχαν.

Όπως ήταν φυσικό λοιπόν, για μία ακόμα φορά, αποτύχατε! Σε αυτό βέβαια δε φταίει ο δάσκαλος, αλλά η αδυναμία σας να αντιληφθείτε τη διαφορά μεταξύ κομματικού και ωφελιμιστικού συνδικαλισμού.


   Τα αποτελέσματα των εξετάσεών σας στα «εργαστήρια» (και όχι φυσικά οι «εργαστηριακές εξετάσεις», όρος που ανεπιτυχώς χρησιμοποιείτε μεταφορικά και παραπέμπει σε αποτελέσματα ιατρικών εξετάσεων) το ίδιο απογοητευτικά. Διότι, δυστυχώς συνάδελφοι, δεν έχετε καταλάβει ακόμα, μετά από επανειλημμένες προσπάθειες, ότι η επεξεργασία του συνδικαλισμού μέσα από κομματικά και κυβερνητικά φίλτρα, είναι ένα πείραμα που δυστυχώς δε φέρνει το επιθυμητό αποτέλεσμα τα τελευταία δύο τουλάχιστον χρόνια στον κλάδο. Παρ’ όλα αυτά, εσείς επιμένετε. Βαφτίζετε εχθρούς τοποθετώντας τους κομματικές ταμπέλες, τους τσουβαλιάζετε και εξακολουθείτε να καταδιώκετε όποιον δείχνει ότι έχει δυνάμεις που ξεπερνούν τις δικές σας δυνατότητες.

      Ασφαλώς και δεν περίμενα να τοποθετηθείτε δημόσια εναντίον του Υπουργού Υγείας όταν σε καθημερινή βάση και με πρωτοφανή λαϊκισμό διέσυρε στα ΜΜΕ τον εκλεγμένο θεσμικό εκπρόσωπο του μεγαλύτερου συλλόγου της χώρας. Μήπως γιατί αισθάνεστε καλά με τον παραλογισμό; Μήπως πάλι γιατί είστε κι εσείς εμποτισμένοι με τον ίδιο παραλογισμό που δεν τον αναγνωρίζετε ως τέτοιον; 

Μήπως τελικά γιατί ο φίλος σας αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά εχθρός του εχθρού σας και μαζί ενός ολόκληρου κλάδου που στο βωμό μικροσυνδικαλιστικών συμφερόντων κάνετε τα «στραβά μάτια»; Ήλπιζα ωστόσο, ως φιλελεύθερο team, να αντιδράσετε έστω και στοιχειωδώς από τη στιγμή που θίγεται η θεμέλια αρχή της ιδεολογικής υπόστασης του φιλελευθερισμού, η οποία δέχεται ότι η απόκτηση υλικών αγαθών αποτελεί φυσικό δικαίωμα του ανθρώπου. Μάταια. Προφανώς δεν είστε ιδεολόγοι «δεξιοί».

      Μου προκαλεί εντύπωση όμως το γεγονός ότι δίχως να χάσετε χρόνο, σπεύσατε  να καταδικάσετε την παρουσία του Λουράντου σε μία ομιλία ενός υποψήφιου περιφερειάρχη του τόπου του. Λογικά, ο συνδυασμός των ονομάτων ΣΥΡΙΖΑ-ΛΟΥΡΑΝΤΟΥ, σας προκάλεσε ακαριαία γενικευμένη αλλεργική αντίδραση που πιθανότατα εμφανίστηκε γρηγορότερα και από αυτή του Υπουργού Υγείας απαλλάσσοντάς τον από νέους χαρακτηρισμούς. Είπαμε όμως...ο κομματικός συνδικαλισμός τις δύσκολες στιγμές εμφανίζεται. Ας είναι αυτές λοιπόν. Γιατί στο πρόσφατο παρελθόν τον βιώσαμε με την πιο επώδυνη εκδοχή του κι εσείς αναλάβατε να τον εκπροσωπήσετε επάξια ως blog των απλών και «ακομμάτιστων» φαρμακοποιών.

     Όσο κι αν προσπαθείτε να αυτοπροσδιοριστείτε ως αξιόπιστοι, με ανακρίβειες και γκεμπελισμούς, το μόνο που καταφέρνετε είναι να επαληθεύετε το χαρακτηρισμό που σας έχει αποδoθεί από τη βάση. Είστε το blog που  εκπροσωπεί την κύβέρνηση και την παράταξη που ηγείται για την ώρα τον ΠΦΣ. Λυπάμαι...κόβεστε!


Χαλιγιάννης Ηλίας