Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

Κ. ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ : ΤΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΤΟΥ ΦΣΑ


Το φυλλάδιο που θα μοιράζεται από την ερχόμενη Δευτέρα από τα φαρμακεία μας θα έχει δύο όψεις: Η μία θα είναι η αφίσα μας και η άλλη το παρακάτω κείμενο που σας παραθέτω:

Αγαπητέ συμπολίτη,

Τα τελευταία χρόνια, όλες οι κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες της χώρας μπήκαν στο στόχαστρο των δανειστών μας και των πρόθυμων υπηρετών τους, που αποτελούν τη συγκυβέρνηση.

Οι φαρμακοποιοί, δεχθήκαμε και εμείς αλλεπάλληλα χτυπήματα, που οδήγησαν στην απελπισία εκατοντάδες συναδέλφων μας και απειλούν να αφανίσουν τον κλάδο μας. 

Ωστόσο το θέμα δεν είμαστε εμείς, όπως δεν είναι κάθε μεμονωμένη ομάδα του πληθυσμού μας, όσο και αν προσπάθησαν να μας φέρουν αντιμέτωπους μεταξύ μας. 

Το μεγάλο πρόβλημα της χώρας μας σήμερα είναι ότι μας επιβάλλουν μια πολιτική εξαθλίωσης των πάντων και απαξίωσης όλων των κοινωνικών κατακτήσεων των πολιτών: της παιδείας, της υγείας, της αξιοπρεπούς διαβίωσης, του αισθήματος ασφάλειας, της εργασίας. Μια πολιτική, που υποτίθεται ότι γίνεται στο όνομα του εκσυγχρονισμού και της ανάπτυξης, αλλά που στην ουσία υποθηκεύει τη χώρα μας και το μέλλον των παιδιών μας. Μια πολιτική, που γκρεμίζει τα φαρμακεία, τα δημόσια νοσοκομεία, τα σχολεία, ακόμα και τις λαϊκές αγορές, για να τα παραδώσει στα μεγάλα συμφέροντα που καραδοκούν.


Εμείς οι φαρμακοποιοί ζούμε κάθε μέρα την αγωνία σου για να έχεις τα φάρμακά σου, τα δικά σου και των γονιών σου, όταν, μετά από τα "μαγικά" των Υπουργών μας, πληρώνεις ακόμα και πάνω από την αξία τους για να τα αποκτήσεις. Ζούμε καθημερινά την αγωνία των καρκινοπαθών, και όλων όσοι πάσχουν από σοβαρά νοσήματα, για να βρουν την αγωγή τους. Ζούμε καθημερινά δίπλα σου, αφού υπάρχουμε ακόμα και στο πιό μακρινό χωριό της Ελλάδας. Διαπιστώνουμε το ξεχαρβάλωμα των νοσοκομείων και της περίθαλψης. Σε βλέπουμε να μετράς τα ψίχουλα της σύνταξης που σου άφησαν (μέχρι να την κουρέψουν κι άλλο) για να πληρώσεις τα χαράτσια που μας επιβάλλουν σε όλους. Βλέπουμε γονείς να αυτοκτονούν και παιδιά να ξενιτεύονται.

Όλη αυτή η αναλγησία δεν είναι ανάπτυξη, ούτε success story. Είναι η επέλαση των συμφερόντων σε βάρος του λαού μας.

• Μην τους πιστεύεις άλλο, μετά από τόσες φορές που μας κοροϊδέψανε,

• Μην τους αφήσεις να συνεχίσουν να καταστρέφουν τη χώρα μας, τη δημόσια υγεία, τη φαρμακευτική περίθαλψη,

Στις εκλογές που έρχονται είναι η ευκαιρία σου. Ξέρεις τι θα κάνεις. 

ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ