Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Κ. ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ: "Θα έχουν την ίδια τύχη ... αν κάνουν τα ίδια πράγματα"

Θαυμάστε "ενημέρωση" και ... τακτική ! Βάζουν (οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ) τους δικούς τους δημοσιογράφους να ρωτούν .... έκπληκτοι και διαμαρτυρόμενοι τον υπουργό Υγείας για πράγματα, που οι ίδιοι όταν ήταν στην αντιπολίτευση είχαν την εντελώς αντίθετη άποψη.... Βάζουν (οι βιομήχανοι) πρόθυμους δημοσιογράφους να σπεκουλάρουν τα φαρμακεία ότι διαθέτουν πανάκριβα ΜΥΣΥΦΑ, ώστε να απελευθερωρούν από αυτά για να ... πέσουν δήθεν οι τιμές τους!!!
Τελικά σήμερα ξαφνικά ... "ανακάλυψαν" ότι τα φάρμακα αυτά είναι τα ακριβότερα, όταν οι ίδιοι έλεγαν (και το γνωρίζουν πολύ καλά) ότι είναι τα φθηνότερα της Ευρώπης...
Διαβάστε την διαστρέβλωση της πραγματικότητας και την παραπληροφόρηση, από το www.ygeia360.gr μέσω του άρθρου του δημοσιογράφου της Αυγής κυρίου Βασίλη Βενιζέλου:



"Κύριε υπουργέ της Υγείας, θα παραμείνουν στα ύψη οι τιμές των ΜΥΣΥΦΑ;
Είναι φανερό ότι ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής δεν έχει σκεφθεί ακόμη ένα θέμα το οποίο ταλαιπωρεί και "στεγνώνει" τις τσέπες των ασφαλισμένων του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ): Πρόκειται για το ζέον θέμα των πολύ ψηλών τιμών στις οποίες πωλούνται από τα ιδιωτικά φαρμακεία όλης της χώρας τα μη υποχρεωτικώς συνταγογραφούμενα (και μη αποζημιούμενα από τα ασφαλιστικά ταμεία) φαρμακευτικά σκευάσματα (ΜΥΣΥΦΑ).
Μέσα σε μόλις λίγους μήνες, ο συνολικός αριθμός των ΜΥΣΥΦΑ έφθασε από 800 σε... 1.300 και εδώ και καιρό, εδώ και σχεδόν δύο χρόνια δηλαδή, οι τιμές των ΜΥΣΥΦΑ, αλλά και των φαρμακευτικών σκευασμάτων τα οποία έπαιρναν τον δρόμο για την λίστα των ΜΥΣΥΦΑ, μένουν αμετάβλητες, δηλαδή δεν μειώθηκαν οι τιμές τους εδώ και δύο σχεδόν χρόνια, με αποτέλεσμα αυτές να παραμένουν στα ύψη!
Είναι φανερό ότι τα τερτίπια των παρελθόντων πολιτικών ηγεσιών του υπουργείου Υγείας με τις τιμές των ΜΥΣΥΦΑ στα ύψη αποτελούν μία... διευθέτηση υπέρ των ιδιοτελών συμφερόντων της εγχώριας και της πολυεθνικής φαρμακοβιομηχανίας, των φαρμακαποθηκαρίων και των φαρμακοποιών, αλλά επιβαρύνουν τα μάλα τις τσέπες των ασφαλισμένων και του συνόλου των πολιτών οι οποίοι πάντα θα έχουν ανάγκη να προμηθεύονται ΜΥΣΥΦΑ, καθώς σε αυτήν την κατηγορία φαρμακευτικών σκευασμάτων βρίσκονται πολλά μαζικής κατανάλωσης φαρμακευτικά σκευάσματα και οι ασθενείς και οι ασφαλισμένοι υποχρεώνονται να καταβάλλουν το σύνολο της λιανικής τους τιμής από την τσέπη τους!"
Είναι προφανές ότι παίζονται παιχνίδια πίσω από τα οποία είναι τα γνωστά "συμφέροντα" που απλά ... άλλαξαν στρατόπεδο γιατί πρέπει να είναι πάντα με τον δυνατό.
Η απάντηση όμως είναι απλή: Αν πράγματι τα φάρμακα είναι ... πανάκριβα και για το ... depon π.χ. η τιμή των 0,75 ευρώ επιβαρύνει τα ... μάλα τις τσέπες των ασφαλισμένων, γιατί δεν ρίχνει τις τιμές η νεα "λαοπρόβλητη" Κυβέρνηση, με την ενσωμάτωση των φαρμάκων αυτών στην κρατική διατίμηση; Γιατί δεν τα μετατρέπει σε ... συνταγογραφούμενα;
Επειδή ο κύριος Βενιζέλος ΓΝΩΡΙΖΕΙ την αλήθεια, είναι φανερό ότι η βιομηχανία (και όχι μόνο) προσπαθεί να βρεί τρόπους επιβολής της άποψής της, περί απελευθέρωσης των φαρμάκων αυτών με αποτέλεσμα την ΑΥΞΗΣΗ τους και μόνο. Και για να επιτύχει τους σκοπούς της μπορεί να συμμαχήσει με οποιονδήποτε ....και με οποιονδήποτε τρόπο.
Έτσι, τα φθηνότερα στην Ευρώπη ΜΥΣΥΦΑ έγιναν .... φάρμακα αισχροκέρδειας, όπως ακριβώς η τρόικα έγινε .... "θεσμοί", η αξιολόγηση .... φιλική συζήτηση, η μέχρι χθες έκθεση Χατζηδάκη (έτσι την έλεγαν) ... έκθεση ΟΟΣΑ, κ.λ.π.
Είπαμε ότι ο έξυπνος μαθαίνει από τα λάθη των άλλων ..... γιατί διαφορετικά θα έχει την ίδια και χειρότερη ίσως τύχη με αυτούς ...

Κωνσταντίνος Λουράντος

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΦΣ