Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Κ. ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ, Α. ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ, Γ.ΔΑΓΡΕΣ, ΗΛ. ΧΑΛΙΓΙΑΝΝΗΣ: ''Θα πούμε την Αλήθεια"

Παρατηρώντας τις συζητήσεις και τις διάφορες αναλύσεις που γίνονται τις τελευταίες μέρες στα διάφορα μίντια, δεν μπορείς να αποφύγεις την καταιγίδα ερωτημάτων που πέφτουν στους εκπροσώπους των δύο μεγάλων παρατάξεων και κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ.
Μεγάλο ... ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι ερωτήσεις που καταθέτουν τα στελέχη της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ και για τις οποίες απαιτούν εδώ και τώρα άμεσες και πειστικές απαντήσεις...
«Τι θα κάνετε αν βγείτε Κυβέρνηση στις εκλογές που έρχονται;»
«Τι θα κάνετε αν σταματήσουν την ροή χρηματοδότησης;»
«Τι θα κάνετε αν αρχίσουν να φεύγουν οι καταθέσεις;»
«Τι θα κάνετε αν οι αγορές σας γυρίσουν την πλάτη;»
«Τι θα κάνετε αν η Μέρκελ και ο Σόϊμπλε απορρίψουν την πρότασή σας για το χρέος;»



Το εξοργιστικό είναι ότι, όταν οι ίδιοι (αραιά και που) δέχονται τις ίδιες ερωτήσεις, απαντούν με τον πιο φυσικό τρόπο... «μα εμείς δεν θα φθάναμε ποτέ σε αυτό το σημείο»! Και έχουν απόλυτο δίκιο! Έχουν συνηθίσει να λένε «ναι» σε όλα, οπότε δεν έχουν λόγο να διαφοροποιηθούν σε κάτι, ούτε να διεκδικήσουν κάτι διαφορετικό από αυτό που ήδη έχουν ... «επιτύχει»! Το απόλυτο χάος, την απόλυτη συρρίκνωση της κυριαρχίας μας...
Γιατί το πρόβλημα ξεκίνησε μεν ως οικονομικό, αλλά κατέληξε και γιγαντώθηκε ως πρόβλημα Δημοκρατίας που εν τέλει είναι και πολυπλοκότερο και πολύ σοβαρότερο.
Έχουμε βιώσει στο πετσί μας την ασυνέπεια λόγων και έργων της Κυβέρνησης, την παραβίαση του Συντάγματος, την προσπάθεια επηρεασμού της δικαιοσύνης, την γελοιοποίηση του Κοινοβουλίου προωθώντας πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, την ψήφιση νόμων από αδιάβαστους βουλευτές με την μορφή του κατεπείγοντος, το νταλαβέρι με τους ιδιοκτήτες Μ.Μ.Ε.και τόσα άλλα .. «ουκ έστιν αριθμός»!
Ο κλάδος μας έχει υποστεί όλα τα παραπάνω και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό που να απορεί κανείς πως ακόμα υφίσταται και δεν έχει καταρρεύσει...
Ο Υπουργός Υγείας κος Λοβέρδος εφάρμοσε το rebate για τα φαρμακεία ως ισοδύναμο μέτρο μείωσης του ποσοστού μας κέρδους, αλλά ... αργότερα ο έτερος υπουργός υγείας Άδωνις Γεωργιάδης μείωσε και το ποσοστό κέρδους μας ...
Ο Άδωνις Γεωργιάδης, από τις μεταγραφές της Ν.Δ. και φανατικός υποστηρικτής των μνημονιακών μεθόδων, δώρισε τα συμπληρώματα διατροφής στα super markets με την πλήρη ανοχή της τότε φιλοκυβερνητικής διοίκησης του Π.Φ.Σ. που καθησύχαζε τους πάντες ότι μόνο κάποια light συμπληρώματα θα χάναμε!
Στις 31 Οκτωβρίου 2014 πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον νέο υπουργό υγείας κύριο Βορίδη (και αυτός από τις ... εκλεκτές μεταγραφές της Ν.Δ.) όπου το νέο πλέον Δ.Σ. του Π.Φ.Σ. του υπέβαλλε ένα πλήρες υπόμνημα με όλες τις θέσεις μας που αφορούν το ωράριο, τα ΦΥΚ, τα ΜΗΣΥΦΑ, e-pharmacy και διατάξεις λειτουργίας φαρμακείων, πειθαρχικά συμβούλια κ.λ.π.
Θαυμάστε «συνέπεια» έργων και λόγων του όπως επίσης και την πιστή προσήλωσή του στις αρχές υποδούλωσης του κλάδου μας σε ξένα συμφέροντα ...
Ωράριο: Ο Υπουργός από την πρώτη στιγμή της επίσκεψης δήλωσε ότι αναμένει πρόταση, διότι αντιλαμβάνεται ότι υπάρχουσα απορρύθμιση δημιουργεί προβλήματα κυρίως στον θεσμό των εφημεριών. Σε συνεργασία με τον εκλέκτορα και συνεργάτη του κ.Υπουργού, προετοιμάστηκε τροπολογία για την οποία πήραμε υπόσχεση και ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του Π.Φ.Σ. ότι θα ψηφιστεί πριν κλείσει ο χρόνος. Για άλλη μία φορά παράγοντες της κυβέρνησης είπαν ψέματα.
E-pharmacy: Με έκπληξη ενημερωθήκαμε από τον συνεργάτη του υφυπουργού ότι η πρόβλεψη περί ηλεκτρονικών φαρμακείων που υπάρχει στο προς ψήφιση νομοσχέδιο είναι καρπός πολύμηνης συνεργασίας του προηγούμενου Δ.Σ. με το Υπουργείο. Παρότι δηλώσαμε πώς η νέα Διοίκηση του Π.Φ.Σ. είναι εντελώς αντίθετη με την ουσία του συγκεκριμένου νομοσχεδίου, απαιτήσαμε τουλάχιστον, να απαλειφθούν οι προβλέψεις περί εξ’ αποστάσεως χορήγησης φαρμάκων αποζημιούμενων ή μη. Στο σημείο αυτό μας ανακοινώθηκε ότι ενω υπήρχε σχετικό άρθρο, ένα ... άγνωστο μακρύ χέρι το αφαίρεσε αλλά τελικά δεν υπάρχει πρόβλημα αφού υπάρχουν Υπουργικές αποφάσεις που καλύπτουν απόλυτα το ζήτημα. Αποτέλεσμα ήταν για άλλη μία φορά η κοροϊδία και η εξαπάτηση από πλευράς Υπουργείου.
Άδειες ίδρυσης φαρμακείων: Και εδώ ο Υπουργός φάνηκε θετικός τουλάχιστον στη θεσμοθέτηση συγκεκριμένου ορίου αριθμού αδειών ανά φαρμακοποιό, ενώ υπήρξε πλήρης συμφωνία στη νομοθέτηση ειδικής τροπολογίας που θα απέκλειε την χρήση της κατ’ εξαίρεση συστέγασης για φαρμακοποιούς που έχουν ήδη άδεια ίδρυσης, έτσι ώστε σε συνδυασμό με τον νόμο Γεωργιάδη να αποφεύγεται ο πολλαπλασιασμός αδειών με αυτή την διαδικασία. Και εδώ οι τροπολογίες υποτίθεται ότι θα ολοκληρώνονταν ως το τέλος του χρόνου, αλλά από ότι φαίνεται από αυτή την κυβέρνηση δε θα ολοκληρωθούν ούτε ως το τέλος του κόσμου.
Οπτικά: Και αυτή η τροπολογία την οποία βρήκαν και πολύ δίκαιη (sic !!!) πήγε στις καλένδες και ακόμη την περιμένουμε.
Ληξιπρόθεσμα χρέη ΕΟΠΥΥ: Το απόλυτο χάος με πολύ δόση ... «δουλέματος». Λεφτά μεν υπάρχουν, αλλά κάποιες γραφειοκρατικές διαδικασίες που από καιρού εις καιρόν αφορούσαν ... διαφορετικά ταμεία, σε συνδυασμό με επιλεκτικές πληρωμές, μας έφερε στο σημείο να ψάχνουμε σαν τον Διογένη να βρούμε άκρη. Οι υποσχέσεις της Κυβέρνησης και του Υπ. Υγείας περί πληρωμής ΟΛΩΝ των ληξιπροθέσμων δεν είχαν αντίκρισμα και οι προσπάθειες του νέου Δ.Σ. να καλύψει τον χαμένο χρόνο, προσκρούουν σε μεθοδεύσεις, υποκρισία, ψευτές και ανόητες δικαιολογίες. Τελικά οι ... διαφημισθείσες από την Κυβέρνηση Ολικες πληρωμές, μετετράπησαν σε Μερικές ..... και βλέπουμε...
ΦΥΚ: Eδώ ο Υπουργός ήταν λαλίστατος. ΚΑΙ τα registries θα καταργήσει. ΚΑΙ την πρόβλεψη για μονομερή επιλογή καναλιού διανομής από τα μονοπώλια θα καταργήσει. ΚΑΙ ενδιαφέρεται ιδιαίτερα να δίνονται τα ΦΥΚ από τα φαρμακεία. ΚΑΙ ξεπερνώντας τον Μαυρογιαλούρο σε υποσχέσεις, μας άφησε άναυδους να περιμένουμε την έκπληξη της τροπολογίας αυτής. Ακόμη περιμένουμε.
Πειθαρχικά: Ο Υπουργός Υγείας επιβεβαίωσε ότι η κατάργηση του δικαστού από τα πειθαρχικά συμβούλια ήταν πρόταση του παλαιού Δ.Σ. του Π.Φ.Σ. και στον ισχυρισμό μας ότι με αυτόν τον τρόπο καταργούνται τα πειθαρχικά, (εκθέσαμε τους λόγους με τους οποίους συμφώνησε!) απάντησε ... «ας μην λειτουργήσουν ποτέ»!!!
Ας μας απαντήσουν λοιπόν εκείνοι ΤΩΡΑ για ποιόν λόγο θα πρέπει ο κλάδος να στηρίξει το σημερινό παραπαίον σύστημα εξουσίας, απαντώντας στις εξής ερωτήσεις:
«Θα συνεχίσουν να επιμένουν στο χαοτικό ωράριο λειτουργίας φαρμακείων, το οποίο όχι μόνο επέβαλαν αλλά το συντηρούν ; Τι περισσότερο άραγε θα κάνουν παραμένοντας στην εξουσία, όταν τώρα όντας σε αυτήν κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν;»
«Θα συνεχίσουν την ίδια πολιτική συνεχούς μείωσης της φαρμακευτικής δαπάνης που υπερβαίνει τα όρια ανθρωπιστικής κρίσης, όταν στην υπόλοιπη Ευρώπη αυτή αυξάνεται;»
«Θα συνεχίσουν να γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τις απόψεις και τις θέσεις συλλογικών οργάνων που εξ ορισμού είναι σύμβουλοι του Υπουργού υγείας;»
«Θα συνεχίσουν να γελοιοποιούν με τις πράξεις τους και τις αποφάσεις τους νόμους και θεσμούς που θεμελιώνουν την λειτουργία του πολιτεύματος;»
«Θα συνεχίσουν να επικαλούνται την νομιμότητα και τις αποφάσεις του ΣτΕ μόνο όταν τους βολεύει;»
«Θα συνεχίσουν να καλλιεργούν τον κανιβαλισμό στους κλάδους, ρίχνοντας στην αρένα της φιλελευθεροποίησης όλους όσους αντιστέκονται;»
«Θα επιχειρήσουν να πουν έστω ένα ΟΧΙ στους δανειστές- κυβερνήτες μας;»
Ό,τι και να πουν δεν τους πιστεύουμε... Όχι ότι προσδοκούμε να λύσουμε όλα μας τα προβλήματα ως δια μαγείας με την καινούργια κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές, ούτε ότι θα πειστούμε στις όποιες δεσμεύσεις τους. Όμως πρέπει να αλλάξουμε ρότα και φιλοσοφία και να φτιάξουμε ένα νέο οικοδόμημα με νέα υλικά...
Κάποιοι ενδεχομένως από το κυβερνόν δίδυμο να παραδεχθούν ότι πράγματι έγιναν πολλά λάθη στην προσπάθεια ανασύνταξης της χώρας... Άλλοι να δεσμευτούν ότι τα ίδια λάθη δεν θα ξαναγίνουν... Κάποιοι τρίτοι τέλος από την αντιπολίτευση ότι τώρα με νέα πρόσωπα σε νέα κυβέρνηση τα πράγματα θα είναι διαφορετικά, προσφέροντας ... «Γη και ύδωρ».
Για τους πρώτους έχουμε να πούμε ότι είναι χυδαίοι ψεύτες, για τους δεύτερους οπορτουνιστές... για δε τους τρίτους ότι έχουν γνώσιν οι φύλακες, αφού δεν ξεχάσαμε τα πολλαπλά «Ζάππεια» του τότε αντιπολιτευόμενου Σαμαρά που έμειναν στα χαρτιά και τα οποία χάρισαν άπλετο γέλιο σε ... εχθρούς και φίλους!!!
Γιατί όποιος είναι στην αντιπολίτευση εύκολα προσφέρει τα πάντα ... τα οποία αμέσως ξεχνά όταν οφείλει να τα υλοποιήσει ... όντας στην κυβέρνηση.


ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΑΓΡΕΣ
ΗΛΙΑΣ ΧΑΛΙΓΙΑΝΝΗΣ