Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ ΗΡΘΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΩΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΘΕΣΕΙ

Αφουγκραζόμενος τη χειμαζόμενη βάση, ενημερώνοντας για πρώτη φορά εκτενώς και δημόσια για όλα τα καυτά ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο και λανσάροντας νέα ήθη στη διοίκηση και εκπροσώπηση των φαρμακοποιών, ο Πρόεδρος όλων των φαρμακοποιών απέστειλε ξεκάθαρα στην προχθεσινή ΓΣ του ΠΦΣ το μήνυμα πως ήρθε να ενώσει και να συνθέσει τις απόψεις και τις προτάσεις όλων των φαρμακοποιών προωθώντας λύσεις και θέσεις για τα αντικειμενικά συμφέροντα μας. Μετατρέποντας τη συνήθη εισήγηση του Προέδρου σε εισήγηση όλου του Προεδρείου και ενωτικός στην πράξη, ο Πρόεδρος του ΠΦΣ Κωνσταντίνος Λουράντος δήλωσε: 

«Η νέα διοίκηση ήρθε για να συνεχίσει το έργο της προηγούμενης, ήρθε να ενώσει' ζητώ την συναίνεση όλων ή τουλάχιστον την ανοχή τους. Σας παρουσιάζω το ιντερνετικό ραδιόφωνο του ΠΦΣ, το οποίο είναι δημιούργημα της προηγούμενης διοίκησης και εμείς απλά το λειτουργούμε. Προσδοκούμε μελλοντικά έσοδα από διαφημίσεις.»

Στη συνέχεια ο κ. Λουράντος αναφέρθηκε ότι στο αμέσως επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει επικοινωνιακή καμπάνια του ΠΦΣ, με δίμηνη διαφήμιση στην τηλεόραση, «πολύ δυνατή» όπως χαρακτηριστικά είπε. Δήλωσε οπαδός της πλήρους διαφάνειας στον Πανελλήνιο, στηρίζει το ΙΔΕΕΑΦ και την ΕΤΕΣΤΑ παρά τις μεγάλες ελλείψεις τους, δύο εταιρείες από τις οποίες μπορεί και οφείλει να αποκομίσει κέρδη ο κλάδος. Η νέα διοίκηση παρέλαβε από την προηγούμενη :

- Ένα δευτεροβάθμιο όργανο με πολύ δυναμική που όμως μέχρι σήμερα δε φάνηκε επαρκώς

- εξαιρετική στελέχωση από υπαλλήλους - συνεργάτες με πολλές ικανότητες

- έναν ιντερνετικό σταθμό ανενεργό

- δύο ανώνυμες εταιρείες που οφείλουμε ή να τις δραστηριοποιήσουμε επ'ωφελεία του κλάδου και των μελών του ή να τις κλείσουμε

- εσωστρέφεια


Ολόκληρη την εισήγηση του κ. Λουράντου μπορείτε να την παρακολουθήσετε εδώ: 








Διαβάστε  ολόκληρη την παρουσίαση του Προέδρου:




Δείτε επίσης τις ομιλίες των Αντιπροέδρων και του Γενικού Γραμματέα και τη δευτερολογία του Προέδρου αμέσως παρακάτω.


Ο Γιάννης Δαγρές εξήγησε την πρόταση του ΠΦΣ για το ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων:





Ο Ανδρέας Σοφιανόπουλος ενημέρωσε για τις εξελίξεις με τη συνταγογράφηση και παρότρυνε τους συναδέλφους να εγγραφούν στο e-dapy προμηθευτών:





Ο Γενικός Γραμματέας του ΠΦΣ Γιάννης Μακρυγιάννης ενημέρωσε τους εκλέκτορες για το ΤΣΑΥ, τις ευρωπαϊκές εξελίξεις και την προσβασιμότητα στο φάρμακο:





 Στη δευτερολογία του ο Πρόεδρος του ΠΦΣ επέμεινε στην ενότητα, τη διαφάνεια, τη σύνθεση, την ενημέρωση και την προώθηση λύσεων: