Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Κ. ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ: ''ΤΟ ... ΣΥΣΤΕΓΑΣΜΕΝΟ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ... ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ''


Προς τον Υπουργό Υγείας 
κ. Α. Γεωργιάδη






Κύριε Υπουργέ,

Είναι λογικό να πλέετε, όπως λέτε, σε πελάγη ευτυχίας επειδή ψηφίστηκε το νομοσχέδιο μέσα στο οποίο υπάρχουν θέματα που αφορούν τα φαρμακεία και για οποία, όπως είχατε δηλώσει πριν 10 ημέρες, δεν είσασταν αρμόδιος εσείς, αλλά ο κ. Χατζηδάκης.

Είναι λογικό επίσης να χαίρεστε καθώς επιτελέσατε το έργο σας και φανήκατε συνεπής σε αυτούς στους οποίους είχατε δώσει την αντίστοιχη υπόσχεση. 

Είναι όμως τετριμμένο να δικαιολογείτε την πράξη σας, εκβιάζοντας - όχι μόνο εσείς αλλά όλη η κυβέρνηση – όλους τους κλάδους κατά περίπτωση, δηλώνοντας στον ελληνικό λαό, ότι αν δεν περάσουν τα μέτρα, δεν θα πάρουμε τη δόση μας. Δεν μπορείτε να ζητάτε διαρκώς τη θυσία μιας Ιφιγένειας, για να δικαιολογήσετε τη μνημονιακή πολιτική και τις «εξαρτήσεις» σας.

Είστε επίσης συνεπής, και μπορείτε να χαίρεστε και για αυτό, στο ότι καταφέρατε να κόψετε το σαλάμι σε φέτες, ώστε να καταναλωθεί με πλήρη απόλαυση. 
Αυτό όμως για το οποίο θα πρέπει να είστε προβληματισμένος είναι ο εκβιασμός που κάνατε στους φαρμακοποιούς και η ταμπέλα που κατά καιρούς τοποθετείτε σε όσους διαφωνούν μαζί σας (όπως και σε εμένα προχθές). Και όταν λέμε ταμπέλα εννοούμε το μόνιμο αντεπιχείρημα που έχετε για αυτούς και το οποίο είναι η πολιτική τους θέση που την χρησιμοποιείτε ως βρισιά. 

Βλέπετε παντού Εφιάλτες, συριζαίους, κομμουνιστές οι οποίοι συνωμοτούν εναντίον όλων των επιδιώξεων σας, χωρίς να λαμβάνετε υπόψη τα δικά τους επιχειρήματα. 
Θα έπρεπε να γνωρίζετε ότι η επιλογή του κόμματος και της πολιτικής τοποθέτησης για όλους ανεξαιρέτως τους έλληνες είναι αναφαίρετο δικαίωμα και δεν δικαιούστε να λοιδορείτε όσους δεν συμπλέουν με τις κατά ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ δικές σας πολιτικές επιλογές. 

Από την άλλη μεριά το δικό σας «ΣΥΣΤΕΓΑΣΜΕΝΟ» κόμμα (ΠΑΣΟΚ- Ν.Δ.) είναι το μαναδικό κοινοβουλευτικό κόμμα το οποίο δεν δέχθηκε να συναντηθεί με το Δ.Σ. του ΦΣΑ, όταν πριν ένα περίπου μήνα το ζητήσαμε ΕΓΓΡΑΦΩΣ από όλα τα κόμματα. Ίσως επειδή η δική σας πολιτική απαγορεύει τις συναντήσεις με μη αρεστούς και πειθήνιους εκπροσώπους...

Ο ελληνικός επιχειρηματικός ιστός αποτελείται από κλάδους και όχι από συντεχνίες όπως εσείς εντέχνως επιμένετε να τους παρουσιάζετε. Και αυτοί οι κλάδοι, εξακολουθούν να προσφέρουν στην κοινωνία, στα πλαίσια του δυνατού, εν αντιθέσει με αυτούς που διοίκησαν την Ελλάδα, συμμετείχαν σε πάρτι, ουδέποτε απολογήθηκαν και που εξόχως υποκριτικά και με θράσος ζήτησαν στο τέλος και τα ρέστα. 

Όσον αφορά την δική μου φρασεολογία θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι πολλές φορές κάποιος, σε μία κοινωνία που οι θεσμοί δε λειτουργούν, που οι αποφάσεις επιβάλλονται και δεν λαμβάνονται δημοκρατικά, που οι πολιτικές εκτροπές έχουν εξουθενώσει και ισοπεδώσει το ηθικό της χώρας, υποχρεούται να υπερβάλλει σε χαρακτηρισμούς και σε επίδειξη δύναμης, διότι η ευγένεια εκλαμβάνεται ως αδυναμία. 

Ουδέποτε όμως η υπερβολή πείραξε, αν αυτή έχει ως στόχο την αποκάλυψη της αλήθειας που αποκρύπτεται επιμελώς από αυτούς που την φοβούνται ...

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ