Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Κ. ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ: ''ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΛΕΙΟΘΗΚΗ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ''

Για μια ακόμη φορά, ο υπουργός της περίφημης εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ, κ. Κώστας Χατζηδάκης, αποδεικνύει την προτίμηση του στον φαρμακευτικό κλάδο, όπου σε …βαθυστόχαστο άρθρο του, (σχετικό link ΕΔΩ ) υπεραμύνεται της μνημονιακής πολιτικής του.

Ο πρώην υπουργός απεκδύεται της πατρότητας της έκθεσης που ο ίδιος προλογίζει και στους συγγραφείς της οποίας περιλαμβάνονται στελέχη του υπουργείου του και θεωρεί λογικό το κόστος των 930.000 ευρώ για την εκπόνηση της , αφού για την Ολυμπιακή, που ο ίδιος ιδιωτικοποίησε, πληρώνονταν το ίδιο ποσό ημερησίως!

Ξεπερνώντας λοιπόν...


... τα γραπτά ψελλίσματα περί των 281 «παρεμβάσεων απελευθέρωσης με ορατά τα αποτελέσματα σε αρκετές από αυτές», επανέρχεται στο ψευδές επιχείρημα κατά των «κακών» φαρμακοποιών «που πωλούσαν ακριβότερα κατά 27% τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα, σε σχέση με χώρες που είχαν απελευθερωθεί οι τιμές». Θεωρώ περιττό να παραθέσω τιμές, όπου η χώρα μας αποδεικνύεται η φθηνότερη σε σχέση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. Όμως θα επισημάνω στον κ. Χατζηδάκη, ότι η ίδια η μελέτη τον διαψεύδει, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι η απελευθέρωση των φαρμάκων δεν έχει αποδειχτεί ότι θα επιφέρει και μείωση των τιμών.

Όσον αφορά τον έμμεσο χαρακτηρισμό του για τον κλάδο μας ως «υπερπροστατευμένες κοινωνικές ομάδες» , του ζητώ ως πρώην υπουργού μιας κυβέρνησης που ο ελληνικός λαός απέρριψε, να μου πει τα τελευταία πέντε χρόνια ποιος άλλος κλάδος έχει δεχθεί τόσο πολλά πλήγματα. Και θα του θυμίσω ότι δεν υπήρξε μνημονιακός νόμος του Υπουργείου Υγείας ή Ανάπτυξης, που να μην περιείχε κάτι αρνητικό για τα φαρμακεία.

Κύριε Χατζηδάκη,

Οι ισχυρισμοί σας για την περίφημη εργαλειοθήκη είναι ψευδείς. Πρέπει επιτέλους να κατανοείστε ότι οι επιλογές της Κυβέρνησης αποδοκιμάστηκαν από τον ελληνικό λαό. Σας ζητάμε αυτό που επικαλείσθε στο τέλος του άρθρου σας : « Επανάσταση της κοινής λογικής, επειγόντως».

Όσο για τους φαρμακοποιούς, έχουν πληρώσει με το αίμα τους το τίμημά τους στην χώρα. Και ξεπερνά κατά το πολύ το ευτελές και λογικό –κατά την άποψη σας- ποσό των 930.000 ευρώ !


ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΦΣ