Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου 2013

Μετεκλογικές δηλώσεις Κ.Λουράντου

Οι φαρμακοποιοί της Αττικής μίλησαν με την ψήφο τους ...

Ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει ότι ο Κυβερνητικός Συνδικαλισμός επλήγει καίρια ...

 Ευχαριστώ από καρδιάς όλους εσάς που  αντισταθήκατε και δεν παρασυρθήκατε από τους τόνους «λάσπης»  και  επιθέσεις  με κατασκευασμένες κατηγορίες που ρίχτηκαν εναντίον μου κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου , από ένα σύστημα που πιστεύει πως ... «ό,τι δεν ελέγχουμε το συκοφαντούμε μέχρι διάλυσης...»
Σας ευχαριστώ που με την ψήφο σας  καταδικάσατε αυτή την τακτική και διδάξατε ήθος και αξιοπρέπεια...!
Τα ύπουλα χτυπήματα και οι επαναλαμβανόμενες άθλιες πρακτικές εξόντωσης,  δεν με λύγησαν αλλά παρόλο που με στεναχώρησαν και με εξόργισαν, με πείσμωσαν και με την βοήθεια των υπολοίπων συναδέλφων της ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ πλέον παράταξης με δυνάμωσαν. 

Όλα αυτά όμως ευτυχώς τελείωσαν και ο καθένας έλαβε αυτό που του έπρεπε...
Η επόμενη ημέρα είναι δυσκολότερη από την προηγούμενη και κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι οι λύσεις αναδεικνύονται μόνο μέσα από συλλογική  προσπάθεια. Δεν έχουμε περιθώρια για προσωπικές αντιπαραθέσεις και εγωισμούς ,  γιατί όπως έχω πεί οι ανατροπές και οι αιφνιδιασμοί θα είναι συνεχώς στο προσκήνιο, ενώ στο παρασκήνιο θα παίζονται τα γνωστά παιχνίδια με κανόνες που ήδη γνωρίζουμε καλά... 

Εχουμε λάβει από εσάς  συγκεκριμένες εντολές και σας έχουμε δώσει συγκεκριμένες υποσχέσεις , που πρέπει να υλοποιήσουμε. Εχουμε την τιμή, μετά τα χθεσινά αποτελέσματα, να ηγηθούμε και πάλι των προσπαθειών του συλλόγου,  και αυτό θα κάνουμε. Εχουμε επίσης την υποχρέωση να μην διαψεύσουμε τις προσδοκίες σας για την «επόμενη ημέρα» και αυτό δεν πρέπει ποτέ να το ξεχνάμε.
Χρόνος δεν υπάρχει ... όπως δεν υπάρχει εμπιστοσύνη σε αυτά που μας σερβίρουν οι αρμόδιοι των διαφόρων υπουργείων.

Χάσαμε σαν κλάδος πολύ χρόνο απραξίας, που «καταναλώσαμε» στις προεκλογικές διαμάχες για την διεκδίκηση των ψήφων που απαιτούνται για την εκλογική νίκη. Κάναμε λάθη τακτικής που κάποιοι ασυνείδητα επέρριπταν στους αντιπάλους τους , αφού είναι εύκολο  να κρίνεις τα λάθη των άλλων , αλλά δύσκολο να αναγνωρίζεις τα δικά σου! Δώσαμε την ευκαιρία στην Κυβέρνηση να «παίξει» μόνη της εις βάρος μας,  λες και είχαμε την πολυτέλεια να θεραπεύσουμε  εκ των υστέρω τις πληγές που μας δημιουργούσαν τα ... παιχνίδια της.

Σήμερα καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε την αλαζονεία της εξουσίας, την αυταρχικότητα του Κράτους, την αφερεγγυότητα  της οικονομικής διαχείρησης ... Καλούμαστε να αλλάξουμε πλεύση και συμπεριφορά απέναντι τους αρμόδιους φορείς και να διαχειριστούμε μια έντονα εις βάρος μας αλλαγή των όρων επιβίωσης μας. Καλούμαστε να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα και να απαντήσουμε ανάλογα. Απαιτείται σύνεση, τόλμη και αποφασιστικότητα. Το να  αλλάξεις απλά  την όψη δεν αλλάζεις τίποτα... Αλλά αντιμετωπίζοντας αποφασιστικά την εις βάρος μας αλλαγή, αλλάζεις τα πάντα.

Φίλες και φίλοι,
Συνήθως μετά από μια εκλογική διαδικασία ο νικητής αισθάνεται την ανάγκη να αναφέρεται σε μια νεα αρχή ... Ισως γιατί όλοι προσδοκούν κάτι καινούργιο και γιατί κανείς δεν μπορεί να αλλάξει μια «κακή» αρχή... Το σίγουρο πάντως είναι ότι ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ  μπορούμε να κάνουμε μια νέα αρχή με επιτυχημένο τέλος...

Κ.ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ