Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Ο Μόγλης στη ζούγκλα της επιχειρηματικότητας


Όλη η ουσία στο νέο πόνημα του Γ.Γ. του Π.Φ.Σ. που προφανώς απηχεί απόψεις όλου του προεδρείου, βρίσκεται ακριβώς στην  φράση του: «όπως και με τα ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ. πρόκειται για το ίδιο άπλωμα και ομαλοποίηση της αγοράς και όχι ότι συμφέρει τους φαρμακοποιούς, έτσι λέει η επιχειρηματικότητα»!!

Ανοίγονται μια σειρά ζητήματα:




1) Ο Π.Φ.Σ. είναι συνδικαλιστικό όργανο υπεράσπισης και προαγωγής  των συμφερόντων των εχόντων άδεια λειτουργίας φαρμακοποιών ή όργανο συντονισμού μιας θολής, δήθεν επιχειρηματικότητας, που φιλοδοξεί να βλαστήσει στην καμένη υγειονομική γη που δημιούργησαν οι δανειστές και οι εγχώριοι σύμμαχοί τους?

2) Αν υποθέσουμε πως ο Π.Φ.Σ., αλλά και οι  Φ.Σ. μετεξελίχτηκαν ως επιχειρηματικοί  διαχειριστές και σύμβουλοι, έχει προηγηθεί κάποια συζήτηση περί αυτού, κάποια θεσμική αλλαγή, κάποια διαβούλευση μέσω Γ.Σ. ή όλα αυτά είναι περιττά και αρκεί η βούληση και το ατομικό συμφέρον μερικών εκλεγμένων πεφωτισμένων δικτατορίσκων?

3) Η κοινοτική οδηγία περί αυτονομίας αποφάσεων μιας χωράς της Ε.Ε. στα ζητήματα Υγείας, Παιδείας και Άμυνας, ισχύει ακόμα ή εξαιρούνται όσες χώρες διοικούνται από τον χερ ΣΟΪΜΠΛΕ και την παρέα του?

4) Οι 90 μέρες πίστωση είναι θέσφατο για την πλειοψηφία έστω των φαρμακείων που ‘εκπροσωπείτε’ ή μήπως αποτελεί  αποκλειστικό προνόμιο για τους «εκπροσώπους των μεγάλων ανταγωνιστικών φαρμακείων στο Δ.Σ. του Π.Φ.Σ.», όπως εσείς τους χαρακτηρίζετε? Τα  60 € ημερήσιας συνδικαλιστικής αποζημίωσης που αναφέρονται (με η χωρίς οδοιπορικά ή έξοδα διαμονής είναι άλλο ένα ερώτημα) αντιπροσωπεύουν άραγε ανάλογα εισοδήματα της πλειοψηφίας των φαρμακείων που σας εξέλεξαν  να υπηρετείτε?

5) Μπορείτε να μας ονομάσετε ποιοι είναι αυτοί οι εκπρόσωποι των ισχυρών και αν υπάρχουν άλλοι που εκπροσωπούν τους «αδύνατους επιχειρηματικά» συναδέλφους μέσα στο Δ.Σ. του Π.Φ.Σ.?

6) Χαρακτηρίζοντας «συνδικαλιστικές φασαρίες» τις κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών όλο το 2012, κάνετε αυτοκριτική για αγώνες που ΕΣΕΙΣ ΟΡΓΑΝΩΣΑΤΕ, ΕΣΕΙΣ ΕΠΙΜΕΝΑΤΕ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ, ΕΣΕΙΣ ΑΝΑΓΚΑΣΑΤΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΣΑΤΕ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥΣ ή απλά προσπαθείτε να αφαιρέσετε κάθε ελπίδα διεκδίκησης λίγης αξιοπρεπείας από έναν κλάδο που τον καταντήσατε από ιδιοκτήτη επιστημονικής στέγης και χώρο υγειονομικής παροχής υπηρεσιών, σε επαίτη τραπεζικών δανείων, «χαμηλότοκων, μιας και αυτό είναι μια ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ!!» όπως αναφέρετε?

7) Η άποψη πως θα σωθούν οι φαρμακοποιοί και όχι τα φαρμακεία οδηγεί, στο άβατο της κομμάτι, σε γερμανικό μοντέλο λίγων ιδιοκτητών φαρμακοποιών(?) (των οικονομικά ισχυρών ίσως  όπως υπαινιχθήκατε) με αρκετούς πρώην ιδιοκτήτες συναδέλφους, ως υπαλλήλους? Μπορείτε να μας αναλύσετε λίγο παραπάνω το οικονομικό σας μοντέλο και κύρια την επιχειρηματική μορφή και καθεστώς ιδιοκτησίας, που θα αφορά  στο σύνολο των ως σήμερα αδειούχων συναδέλφων?

8) Όταν ο Π.Φ.Σ. άφηνε τους Φ.Σ. έρμαια της αδυναμίας οικονομικής συνέπειας  μιας πτωχευμένης χώρας «κρυπτόμενος» πίσω από νεκρές συλλογικές συμβάσεις που είχε όμως διαφημίσει ως επιτυχίες, να λύσουν από μόνοι τους, καθυστερήσεις πληρωμών, ακόμα και άνω του ενός χρόνου, δικαιούται σήμερα ως Δ.Σ. να ομιλεί περί ενεργειών του για τακτοποίηση χρεών στα μικρά ασφαλιστικά ταμεία? Ειδικά όταν έλαμψε  δια της αδράνειας του, όταν τα ταμεία αυτά ‘νομιμοποιούσαν’ τα χρέη τους εισερχόμενα στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.? Πόσες φορές σε Γ.Σ. του Π.Φ.Σ δεν «αποπληρώσατε οριστικά»  τα ακόμα οφειλόμενα αυτά χρέη? Αλλά εδώ είχατε το θράσος να θεωρήσετε επιτυχία την 14μηνη αποπληρωμή των ‘κουρεμένων’  οφειλών του Ο.Π.Α.Δ., κύριου ταμείου για σημαντικό αριθμό συναδέλφων στην χώρα, θα σας εμπόδιζε για τους συνήθεις συνδικαλιστικούς κομπασμούς δήθεν νικώ, κάποια έστω ηθική διάθεση αυτοκριτικής?

9) Η αλλαγή του ΜΥ σε ΜΗ στα ΣΥ.ΦΑ., ΕΠΡΕΠΕ Ή ΟΧΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕΙ ΑΚΑΡΙΑΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Π.Φ.Σ. όταν ακόμα υπήρχε χρόνος και δυνάμεις? Μήπως εκεί βρίσκεται το κουμπί για το σημερινό αναμενόμενο κατάντημα τους να μετατραπούν από φάρμακα σε ανταγωνιστικό εμπόρευμα? Και ποια άραγε τύχη αναμένει αργότερα ακόμα και τα ΣΥ.ΦΑ σκευάσματα όταν ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. θα αποφασίσει ως μονοψώνιο να εντείνει την επιχειρηματικότητα του, μαζί με την δικιά μας βεβαίως-βεβαίως!, αυξάνοντας την συμμετοχή στους ασφαλισμένους και καθιερώνοντας εκπτώσεις επί της συμμετοχής? Τέτοιας ποιότητας ζητήματα αντιμετωπίζονται με αυξημένη επιχειρηματική λογική και συνδιαλλαγές με υπηρεσιακούς παράγοντες τροϊκανούς και μη σε γραφεία υπουργείων υπό κατοχή?

10) Και εν τέλει, αυτός ο κατάπτυστος με βάση τα γραφόμενα σας «θεσμικός προστατευτισμός» δεν είναι η διαχωριστική γραμμή μεταξύ φαρμάκου και πακέτου διακοπών π.χ.? μεταξύ φαρμακείου και λαϊκής αγοράς? μεταξύ εμπόρου και επιστήμονα φαρμακοποιού?

Αν αγαπητέ Γ.Γ. και λοιποί συνάδελφοι του προεδρείου του Π.Φ.Σ, εσείς και η παράταξη σας έχετε αυτό το όραμα και τις απόψεις για τον κλάδο και το φάρμακο, οφείλετε να εγκαταλείψετε ΑΜΕΣΑ την ηγεσία του ανωτάτου συνδικαλιστικού μας οργάνου και να ασχοληθείτε με τις business των ισχυρών του χώρου. Η χώρα αυτή έχει 12.000 επιστήμονες, ιδιοκτήτες φαρμακείων,  μικρομεσαίων οικονομικών δυνατοτήτων κατά συντριπτική πλειοψηφία, που παρέχουν υγειονομικές υπηρεσίες, σε ένα λαό που ζει σε οικονομικό καθεστώς ΣΕΠΟΛΙΩΝ και όχι ΚΗΦΙΣΙΑΣ. Αν δεν το καταλαβαίνουν αυτό οι Γερμανοί και Ευρωπαίοι συνομιλητές σας, οφείλετε να τους το δώσετε να το καταλάβουν  ΕΣΕΙΣ και αν ακόμα χρειάζεται, είστε υποχρεωμένοι να το υπερασπιστείτε με κάθε μέσο ΩΣ ΤΟ ΤΕΡΜΑ, αγωνιζόμενοι ως πρωτοπορία μαζί μας και όχι να υποτάσσεστε σε ότι σας προτείνουν σερβίροντάς το μας, ως μονόδρομο και μάλιστα επιτυχή. Με βάση αυτές τις συμφωνίες ζητήσατε την ψήφο των συναδέλφων και όχι για να «προσαρμόσετε» εμάς στην νέα φτωχοποίηση της χώρας, αλλά και στην δια διαδικτύου ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ.


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ