Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

ΦΣΑΧ: «Απάντηση στη σημερινή Έκτακτη Ανακοίνωση του Π.Φ.Σ., σε σχέση με τις πληρωμές ΕΟΠΥΥ.»



Συναδέλφισσες/συνάδελφοι,

Επειδή ο Π.Φ.Σ., εξακολουθεί να επιμένει σε μία διαφήμιση επιτυχίας, κάποιων ωρών πληρωμής, στον χρονικό όμως ορίζοντα προκαταβολής, των 105 ημερών, διάστημα που μακράν απέχει και από τις προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης και από τη συλλογική σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ και από την Ευρωπαϊκή νομοθεσία και από τις υποσχέσεις του προεδρείου του Π.Φ.Σ., από τις 13 Ιουνίου, του 2012 κι έπειτα, είμαστε υποχρεωμένοι να απαντήσουμε ως Διανεμητικός Λογαριασμός Μελών Φ.Σ. Αχαΐας, τα εξής:



1.     O Φ.Σ. Αχαΐας, διατηρεί Διανεμητικό Λογαριασμό στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας, τη μεγαλύτερη Τράπεζα της Χώρας.

2.    Το προσωπικό του γραφείου μας, είναι έμπειρο, πλήρως καταρτισμένο, απόφοιτοι Α.Ε.Ι. και με επάρκεια στις απλές απαιτήσεις διεκπεραίωσης, πληρωμής εντάλματος, του ΕΟΠΥΥ.
3.    Ο Πρόεδρος, ο Γραμματέας, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Διανεμητικού Λογαριασμού αλλά και όλα τα μέλη του Δ.Σ. κινούνται αμισθί και χωρίς κανένα οικονομικό όφελος, εκτός ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων τους, για την πληρέστατη εξυπηρέτηση των οικονομικών και όχι μόνον, συμφερόντων του συλλόγου και του Διανεμητικού. Εκτιμούν, ότι δεν είναι στα πλαίσια των καθηκόντων τους, η απόκτηση προσωπικών σχέσεων κάθε είδους, με στελέχη τραπεζών είτε διευθυντικά είτε υπαλληλικά. Δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν, ποια χρονική ακριβώς στιγμή και ποια μέρα, θα αποφασίσει ο εκπρόσωπος του Δ.Σ. του Π.Φ.Σ. να κυνηγήσει το ένταλμα ώστε η διεκπεραίωση στην Αγροτική Τράπεζα να ξεκινήσει αργά το απόγευμα. Η υποδομή και η ετοιμότητα, που υπαινίσσεται η ανακοίνωση του Π.Φ.Σ., που παραδόξως δεν φέρει υπογραφές, αφορά στην λειτουργία του Τραπεζικού Συστήματος κι όχι στα Δ.Σ. των Διανεμητικών Λογαριασμών, των Φαρμακευτικών Συλλόγων.
4.    Ο Π.Φ.Σ. ως δευτεροβάθμιο Όργανο, έχει καθήκον να ενημερώνει έγκυρα, τα μέλη του, δηλαδή τους εκλέκτορες καθώς επίσης και  τους προέδρους των συλλόγων αν το επιθυμεί. Οι υπόλοιποι φαρμακοποιοί, είναι μέλη των πρωτοβαθμίων και υπεύθυνα για την ενημέρωσή τους, είναι τα Διοικητικά τους Συμβούλια.

Παρόλα αυτά, στην εποχή της οικονομικής κρίσης, όταν ο φαρμακοποιός, που πιέζεται από την οικονομική εξαθλίωση διαβάζει τη φράση «Διαθέσιμα στους Διανεμητικούς αργά το απόγευμα» στέκεται στη λέξη «διαθέσιμα» κι όχι στο «αργά το απόγευμα». Με την ανακοίνωσή του αυτή, ο Π.Φ.Σ χαρακτηρίζει ανεπαρκή και φυγόπονα όσα Δ.Σ. Διανεμητικών Λογαριασμών, δεν αντιμετωπίζουν το προεδρείο του, σαν «στοργικό πατέρα» και προσπαθούν απλώς να κάνουν όσο καλύτερα μπορούν τη δουλειά τους και να μιλούν στα μέλη τους, τη γλώσσα της αλήθειας.

Η Εθνική Τράπεζα στην Αθήνα, που δέχτηκε το ένταλμα, μετά το πέρας του ωραρίου για το κοινό, δέχθηκε και εκατοντάδες άλλα. Και με δεδομένο, πως οι υπάλληλοι τόσο του υποκαταστήματος των Αθηνών όσο και της Πάτρας, στις 16:00 αποχωρούν από τα υποκαταστήματα, είναι προφανές πως το ένταλμα στην Πάτρα, θα μπορούσε να φανεί μόνο σήμερα  Τρίτη (11/06) το πρωί στην καλύτερη περίπτωση, μιας και στην Αθήνα εστάλη λίγο πριν τις 16:00 το απόγευμα της Δευτέρας (10/06). Στις 09:10 σήμερα, ειδοποιηθήκαμε από την Εθνική Τράπεζα, πως θα χρήματα φαίνονταν στον λογαριασμό μας και επειδή το γραφείο του συλλόγου, είχε ήδη επεξεργαστεί το αρχείο, από τη στιγμή που εστάλη, δηλαδή τρεις μέρες νωρίτερα, ξεκίνησε άμεσα η πληρωμή των συναδέλφων.

Το προεδρείο του συλλόγου, αισθάνεται άμεσα θιγμένο για την ανυπόγραφη αυτή ανακοίνωση, του Π.Φ.Σ. και προτρέπει το προεδρείο του Δ.Σ. του Π.Φ.Σ. αντί να ασχολείται με τον διαγκωνισμό για το ποιος τα κατάφερε καλύτερα, στις απογευματινές ώρες πληρωμής, να μας προτείνει τις λύσεις εκείνες, που θα μας οδηγήσουν σε μία βιώσιμη ρευστότητα των συναδέλφων, στα πλαίσια της συλλογικής σύμβασης, που τόσο πολύ «κοπτόμασταν» για αυτή την 13η Ιουνίου πέρυσι, ώστε να σταματήσουμε την πιο πετυχημένη κινητοποίηση του κλάδου, πριν καν σχηματιστεί κυβέρνηση.

Για τον Φ.Σ. Αχαΐας

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ         ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΚΑΜΙΤΣΟΣ